Bruce Dickinson pracuje na sólovke už niekoľko rokov, David Ellefson chystá nový projekt

Bruce Dickinson (IRON MAIDEN) sa rozhovoril o ďalšom sólovom albume. David Ellefson chystá nový hudobný projekt. WHITECHAPEL a ZEAL & ARDOR vydajú nové albumy. Legendárna relácia Frndžalica je späť. ANIMALS AS LEADERS s novou skladbou. PERVERSITY pracujú na novom albume. Slovenský projekt CONSTIPATION má ďalších dvoch členov.

Bruce Dickinson

Dnešok patrí kapele IRON MAIDEN, pretože práve dnes im oficiálne vyšla sedemnásta štúdiovka „Senjutsu“. Spevák tejto legendy Bruce Dickinson však prezradil pre SiriusXM aj zaujímavosti o jeho sólovom albume. Na otázku, či chce Duckinson pracovať na sólovom albume, ktorý by nadväzoval na jeho poslednú sólovku „Tyranny of Souls“ z roku 2005 odpovedal: „Nielenže by som chcel, už ju mám rozpracovanú tri alebo štyri roky. Odkedy nastala pandémia, mal som veľa času, ale nemôžem ísť do Ameriky, aby som ju dokončil. Presnejšie, aby som ju dopísal a začal nahrávať. Už len čakám, kedy ma strýko Joe pustí do Ameriky.“

Basgitarista David Ellefson (ex-MEGADETH) teasuje svoj nový hudobný projekt THE LUCID. Prvú ochutnávku muziky očakávajte 8. septembra. THE LUCID je štvorčlenná hard rocková kapela, ktorú tvoria: basgitarista David Ellefson, vokalista Vinnie Dombroski (SPONGE), gitarista Drew Fortier a bubeník Mike Heller (FEAR FACTORY). Ich rovnomenný debut ponúkne deväť silných a emocionálne nabitých skladieb, predstavujúc jedinečný zvukový prístup tohto eklektického kvarteta.

Deathcoristi WHITECHAPEL oznámili, že 29. októbra im prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records vyjde nový album „Kin“. „Pri každom albume cítim, že sa naučíme, čo na poslednom z nich najlepšie fungovalo a pokúsime sa to využiť pri písaní ďalšieho. Do značnej miery je to príbehový album ako „The Valley“. Hudobne chceme vytvoriť len to, aké sú v danej chvíli vibrácie. Píšeme hudbu podľa toho, ako sa cítime a nie podľa toho, čo sa od nás očakáva, pričom textovo bola vždy myšlienka pokračovať v príbehu „The Valley“,“ uvádza v tlačovej správe vokalista Phil Bozeman. Nižšie nájdete prvú ukážku v podobe skladby „Lost Boy“.

Švajčiarska formácia ZEAL & ARDOR vydá 11. februára prostredníctvom vydavateľstva MVKA nový, bezmenný album. „S rovnomennou nahrávkou sme sa dostali tam, kde som si predstavoval, ako by mal tento projekt znieť. Je to najdlhšia doba, počas ktorej sme pracovali na jedinej doske a verím, že sa to aj ukáže. Najdôležitejšou vecou tohto albumu je okamžite vás preniesť do našej nálady, nášho sveta. Aj keď to nemusí byť ten, ktorý by ste od nás očakávali, tento album určite prináša niečo nové. Mali sme čas zdokonaliť sa v tom, čo si myslíme, že nás robí zaujímavými a aké zvuky by sme chceli preskúmať. Vďaka tomu sme našli svoj domov. Domov je v plameňoch. Vitajte doma,“ vyjadril sa v tlačovej správe frontman Manuel Gagneux. Pod správou si môžete vypočuť singel s názvom „Bow“.

Legendárna relácia Frndžalica, ktorá sa kedysi vysielala na rádiu Hviezda FM, je späť vo forme podcastu. Moderátor Raymond Kaňa v aktuálnej časti (NA TOMTO ODKAZE) predstavil a vyspovedal gitaristu Phila Campbella, známeho hlavne z kapely MOTÖRHEAD.

Hudobní virtuózi ANIMALS AS LEADERS zverejnili novú skladbu „Monomyth“ a zároveň oznámili podpísanie novej zmluvy s vydavateľstvom Sumerian Records. „Pieseň „Monomyth“ je čiastočne horúčkový sen, čiastočne rituál. Obrazy predstavujú nepretržité pokusy človeka preniesť transcendentné myšlienky do pohybu,“ povedal gitarista Tosin Abasi.

Slovenskí deatheri PERVERSITY pripravujú nový album, ktorý sa bude volať „Spiritual Negation“. Pravdepodobne by mal obsahovať 9 skladieb v štýle temného a brutálneho old school death metalu. Album by sa mal nahrávať v roku 2022 v Poprade v štúdiu Martina Barlu. O artwork albumu sa postará mladá výtvarníčka Jana Varadyová.

Slovenský projekt CONSTIPATION, za ktorým stojí Dodi Košč z kapely PERVERSITY, sa rozrástol o bubeníka Mareka Barana (DISCONSOLATE, ex-BRUTE) a basáka Radoslava Smreka (PERVERSITY, DEETCANT OF SEPTOKRIST). „Radi by sme pripravili nový materiál a aj koncertný set. Táto záležitosť je bez hudobných hraníc, vznikla hlavne pre našu potrebu filtrovať ďalšie zvrátené a skôr grindové sklony. Osobne ma veľmi baví moja podladená gitara a jednoduché štruktúry songov. Marek a Rado tomu dodajú určite poriadnu potrebnú energiu,“ povedal Dodi Košč pre Valhalla.sk.