Na Black Valentine v Poprade vzdá hold zosnulému Jurovi Haríňovi 5 kapiel

Fanúšikom sa v Rock Fabric predstavia dve slovenské, dve české a jedna poľská kapela.

BLACK VALENTINE: In Memory of Juro Immortal Haríň

SECTESY (Cz) – old school death metal
CHAINSWORD (Pol) – war death metal
DMC (Cz) – death metal
BLOODY REDEMPTION (Sk) – old school death metal
PERFORMED (Sk) – thrash metal

Sobota 16.10.2021, Poprad – Rock Fabric
Štart: 18:30, vstupné: 10 €

Banner k Black Valentine

Prijmite pozvanie na špeciálny Black Valentine, ktorý sa bude niesť v duchu spomienok na nášho nedávno zosnulého priateľa Jura ,,Immortal“ Haríňa! Juro bol človek, ktorý sa pre metal vedel oddať celým srdcom, jeho obrovský prínos pre česko-slovenský metal je nepopierateľný. Človek, akého by mala mať metalová komunita v každej krajine. Juro vždy podporil všetky ročníky Black Valentine nielen svojou prítomnosťou, ale aj propagáciou. Priateľ, ktorý aj keď nemusel, vždy si zaplatil vstupné, usmieval sa, s každým našiel spoločnú reč. Človek, ktorý sa snažil ten náš metal stále držať nad vodou. Proste srdciar! My si na neho aspoň pri tomto koncerte spoločne zaspomíname a uctíme jeho pamiatku pri muzike, ktorú mal najradšej. O zvuk sa už tradične postará Maťo Barla.

SECTESY
Old school death metalový nárez pre pamätníkov. Aj takto sa definuje formácia SECTESY z českého Kolína, ktorú vedie gitarista David „Dejvy“ Krédl. Kapela má vo svojej diskografii dve dlhohrajúce nahrávky a posledným EP „Jesus Christ Superlunch“ zastavila tvorbu ďalšieho materiálu. Koncertne však ostáva naďalej aktívnou.

CHAINSWORD
Pokiaľ holdujete vojnovému death metalu v štýle Bolt Thrower, alebo sa vám páči album „Haunted“ od SIX FEET UNDER, nenechajte si ujsť set poľskej tankovej roty CHAINSWORD. Ich aktuálny album „Blightmarch“ predstavuje zabijácky materiál.

DMC
DMC (skratka pre Death Mosh Core) patria k najdlhšie hrajúcim českým death metalovým kapelám. Vznikli už na konci osemdesiatych rokov a fakticky sa nikdy nerozpadli. Deväťdesiate roky, keď sa takpovediac lámal chlieb, ich zastihli vo fáze neustáleho hľadania, zmien a neistôt. Síce si zarezali na pažbu zaujímavé koncertné príležitosti, natočili niekoľko nádejných nahrávok, ale v jadre to nebolo nič zásadného ani prelomového či už vo vnímaní fanúšikov, alebo ich samotných. Zmena prišla až na „staré kolená“, keď v lete 2012 vyšiel pod Pařátem ich vôbec prvý veľký album „Murderous Power“. O tri roky neskôr nasledoval druhý veľký nátresk „Blitzkrieg“ a v roku 2019 vydávajú album s názvom „Decapitation“. Hudobne kapela nikdy neopustila mantinely poctivého death metalu.

BLOODY REDEMPTION
Death metalové kvarteto z Revúcej odkazujúce na kov smrti z prelomu 80. a 90. rokov. Na svojom konte majú zatiaľ len jednu štúdiovku „Infected Minds“, ale kapela už v súčasnosti pracuje na novej doske.

PERFORMED
Kapela, ktorej začiatky sa datujú v Prievidzi rokom 2003. Po začatí hobľovania vlastných songov sa rozbieha personálny kolotoč, ale kapela až do roku 2009 maká, aby sa mohla uviesť na scénu debutovým EP „Thick Fume of Dependencies“. Reakcie naň boli prevažne pozitívne. Od tej doby však chalani vystupovali len sporadicky a v tichosti pripravovali nový album. Comebackový koncert v Kanianke natoľko zaujal podporovateľov domácej scény zo Slovak Metal Army, že prišla ponuka na vydanie plnohodnotného debutového albumu pod touto značkou. Vyšiel pod názvom „Moronia“ 25. februára 2021 a nesie sa prevažne v duchu US thrash metalu.

FB Event

Plagát k Black Valentine

Tlačová správa