Corpsegrinder s prvou ukážkou z debutu s hosťujúcim Erikom Rutanom. Gothoom potvrdil ďalšie 4 kapely

George „Corpsegrinder“ Fisher (CANNIBAL CORPSE) zverejnil novú skladbu. Festival Gothoom oznámil nové kapely. U.D.O. zmenili vydavateľstvo a chystajú špeciálny album. ABSTRACT zverejnili dokument mapujúci 25-ročnú históriu kapely.

George „Corpsegrinder“ Fisher

George „Corpsegrinder“ Fisher (CANNIBAL CORPSE) zverejnil prvú ukážku z debutovej sólovky „Corpsegrinder“ v podobe skladby „Acid Vat“ s hosťujúcim Erikom Rutanom (CANNIBAL CORPSE, HATE ETERNAL). Album vychádza 4. februára prostredníctvom vydavateľstva Perseverance Music Group.

Organizátori festivalu Gothoom oznámili ďalšie kapely pre 11. ročník, ktorý by sa mal uskutočniť 21.7 – 23.7. 2022. Miesto konania bude zverejnené po podpise zmluvy. Tentoraz ide o doom metalové formácie EVOKEN, HELEVORN, AEONIAN SORROW a PILGRIMAGE.

Nemecká formácia U.D.O. podpísala zmluvu s vydavateľstvom Atomic Fire Records. K 70. narodeninám frontmana Uda Dirkschneidera, ktoré oslávi 6. apríla, chystajú vydať špeciálny album. Ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe. „Ako globálne aktívny umelec je pre mňa veľmi dôležité pracovať s našimi partnermi dôveryhodným a vysoko profesionálnym spôsobom, pretože veľká časť našej kariéry závisí priamo od ich práce. Ale priateľský vzťah a zábava počas dennej spolupráce je rovnako dôležitá. S mojimi kapelami U.D.O. a DIRKSCHNEIDER som vždy dbal na dlhodobé partnerstvá, ktoré mi naozaj neuľahčili rozhodnutie po takmer 20 rokoch spolupráce s AFM Records opäť zmeniť vydavateľstvo. Rád by som ešte raz osobitne poďakoval Jochenovi Richertovi a jeho tímu za veľmi dôveryhodnú a osobnú spoluprácu počas posledných dvoch desaťročí! Keď sa však naskytla príležitosť vydať sa na novú cestu s novozaloženým vydavateľstvom Atomic Fire Records a zažiť nové inšpirácie, okamžite som sa toho chytil. Príležitosť pracovať s medzinárodne skúseným a úspešným tímom zloženým z priateľov a dlhoročných spoločníkov bola príliš lákavá. Tím a koncept, ako aj profesionálne nastavenie Atomic Fire Records, ma úplne presvedčili a veľmi optimisticky a šťastne sa pozerám na budúcnosť a spoluprácu,“ uviedol v tlačovej správe Udo Dirkschneider.

Slovenská kapela ABSTRACT zažila ešte začiatkom novembra vydarenú premiéru dokumentu mapujúceho 25-ročnú históriu tejto banskobystrickej legendy (reportáž TU). Teraz si celý dokument nazvaný „Instrumentary“ môže pozrieť každý, skupina ho totiž zverejnila YouTube.