ARCH ENEMY oznámili dátum vydania nového albumu. Čerstvé správy hlásia aj DREAM THEATER či MINISTRY

ARCH ENEMY oznámili nový album. DREAM THEATER, MINISTRY a WHITECHAPEL s novými videoklipmi. Sakis Tolis (ROTTING CHRIST) vydá sólový album. SHAPE OF DESPAIR a VOIVOD zverejnili nové skladby. GWAR vydajú nový album.

ARCH ENEMY

 

Kapela ARCH ENEMY oznámila, že 29. júla jej prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde nový štúdiový album s názvom „Deceivers“. Ochutnávku v podobe ďalšieho singlu „Handshake with Hell“ zverejnia 4. februára. „Bezpochyby je vždy výzvou zakaždým zvýšiť latku, a to tak po stránke písania piesní, ako aj produkcie, a môže to byť trochu skľučujúce, kým sa do toho pustíme. Ale keď začneme, a naplno sa ponoríme do seba a keď tvoríme, naozaj vtedy neexistuje na svete nič iné a sme veľmi sústredení. Verte alebo nie, väčšinou si pri tvorbe tejto hudby užijeme kopec zábavy! Tvorba albumu „Deceivers“ nebola iná. Opäť sme uzavreli vonkajší svet a išli hlboko do umeleckej zóny. Verím, že tentoraz sme vytiahli niekoľko skutočne zaujímavých hudobných a textových tém, pár vecí dokonca zdvihlo jedno či dve obočia, a to pri zachovaní všetkých charakteristických prvkov kapely. V konečnom dôsledku je to ARCH ENEMY v plnej rýchlosti a sile,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Michael Amott.

ARCH ENEMY – Deceivers

Prog metalisti DREAM THEATER majú nový videoklip ku piesni „Transcending Time“, ktorá pochádza z aktuálneho albumu „A View from the Top of the World“.

Industrial metalová formácia MINISTRY natočila nový videoklip ku skladbe „Believe Me“ z aktuálnej dosky „Moral Hygiene“.

Deathcoristi WHITECHAPEL sa pripomínajú novým videoklipom ku skladbe „Anticure“ z nahrávky „Kin“, vydanej v októbri minulého roka.

Sakis Tolis (ROTTING CHRIST) sa chystá vydať sólový album s názvom „Among the Fires of Hell“. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe titulnej skladby. „Bude to DIY vydanie so skladbami, ktoré som urobil počas trýznivých lockdownov a mal som chuť sa s vami zadarmo podeliť o tieto divoké časy. Ďakujem za pozornosť a dúfam, že sa vám môj nový výtvor bude páčiť. Pripravovaný sólový album, ktorý bude vydaný nezávisle a hrdo prostredníctvom môjho vlastného vydavateľstva. Zdieľať sa bude bezplatne na všetkých hudobných platformách,“ vyjadril sa Sakis Tolis.

Doom metalisti SHAPE OF DESPAIR vypustili do sveta novú skladbu „Forfeit“ z chystaného albumu „Return to the Void“. Novinka má dátum vydania stanovený na 22. februára prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Kanaďania VOIVOD sa hlásia o slovo s novou skladbou „Synchro Anarchy“ podporenou aj videoklipom. Spomínaná pieseň je súčasťou rovnomennej radovky, ktorá uzrie svetlo sveta 11. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Skupina GWAR vydá 3. júna prostredníctvom vlastného vydavateľstva Pit Records nový album „The New Dark Ages“. Koncept nahrávky je spojený so sprievodným komiksom „GWAR In the Duoverse of Absurdity“, ktorý v rovnaký deň vydá vydavateľstvo Z2 Comics. V tomto komikse bojujú členovia kapely v alternatívnom vesmíre proti svojim zlým dvojčatám a prízraku nečestnej technológie.