Nabitý novinkový blok: Floor Jansen, ANTHRAX, VADER, KING DIAMOND, DECAPITATED, ENSLAVED a ďalší

Floor Jansen zverejnila debutový sólo singel. ANTHRAX obnovili práce na novom albume. DECAPITATED, ENSLAVED a RHAPSODY OF FIRE s novými klipmi. VADER s novým bubeníkom. Kedy vyjdú nové albumy KING DIAMOND a MERCYFUL FATE? Novinky majú aj MISERY INDEX, EVERGREY, JUNGLE ROT, Sakis Tolis a PATRIARCHA.

Floor Jansen

Speváčka Floor Jansen (NIGHTWISH) zverejnila klipom podporený nový singel „Fire“. Jej sólovú tvorbu bude podporovať vydavateľstvo ADA, spadajúce pod Warner Music Group, s ktorým podpísala zmluvu.

Kapela ANTHRAX obnovila práce na novom albume. Dokazuje to fotka na sociálnych sieťach s popisom „Kovanie nového kovu na neznámom mieste“. Skupina dala v nedávnej minulosti jasne najavo, že nový album vypustí až keď pominie koronavírus a bude možné opäť koncertovať.

Poľskí deatheri VADER oznámili nového bubeníka. Je ním Michał Andrzejczyk. „Ako si už mnohí z vás všimli, od začiatku roku 2022 je vo VADER nový bubeník. Michał Andrzejczyk sa ku kapele pripojil vo februári na turné „Awakening of Tyrants Tour 2022“ v Poľsku. Michal začal pracovať s Jamesom Stewartom na piesňach VADER ešte v roku 2021. James sa rozhodol odísť počas nášho turné v USA v roku 2020, no hral a spolupracoval s nami tak dlho, kým ho nebude nový bubeník pripravený nahradiť. Piotr to nechcel zoficiálniť, kým na vlastné oči a uši nezažijete jeho vysokú úroveň a ducha tohto veľmi mladého, ale už aj tak veľmi silného bubeníka. A toto je len začiatok. James Stewart sa rozhodol a my ho rešpektujeme. S VADER strávil vyše 10 rokov nahrávaním mnohých skvelých albumov a hraním stoviek bláznivých vystúpení po celom svete. Bola to najstabilnejšia zostava v histórii kapely. James už určite čoskoro všetko vysvetlí vlastnými slovami. Prajeme mu veľa šťastia v jeho skupinách a projektoch a ďakujeme za všetky tie bláznivé roky strávené spolu ako skutočná kapela,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení.

Brian Slagel, riaditeľ vydavateľstva Metal Blade Records dúfa, že nový album KING DIAMOND by mohol vyjsť budúci rok. „Mal som veľmi dobrý rozhovor s Kingom Diamondom (ktorý stojí v čele KING DIAMOND aj MERCYFUL FATE) a počul som nejaké demá, ktoré zneli dobre. Neviem kedy niektorý z týchto albumov vyjde, pretože King si robí rád veci svojou rýchlosťou. MERCYFUL FATE majú počas leta mnoho festivalov, ak ich nezrušia. Dúfam, že nová nahrávka KING DIAMOND vyjde v roku 2023 a čoskoro bude aj novinka od MERCYFUL FATE,“ povedal v rozhovore pre The Metal Voice.

Poliaci DECAPITATED natočili nový videoklip ku skladbe „Cancer Culture“ z rovnomennej radovky, ktorá vychádza 27. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Video bolo natočené minulý rok v decembri v poľskom Płocku. Tentoraz sme sa spojili s Mateuszom Winkielom, režisérom z Mania Studio, s ktorým sme úzko spolupracovali na kompletnom scenári. Bola to dobrá skúsenosť a dúfam, že naši fanúšikovia ocenia výsledný efekt diela a dôležité posolstvo, ku ktorému sme sa snažili dospieť,“ uvádza líder kapely Waclaw „Vogg“ Kieltyka v tlačovej správe.

Nórska formácia ENSLAVED zverejnila živé video piesne „Bounded by Allegiance“ z decembrového streamu „The Otherworldly Big Band Experience“, ktorý odohrali s prog rockermi SHAMAN ELEPHANT. „Tu je malá spomienka na minuloročné hudobné snaženie. Naša „big bandová“ spolupráca so SHAMAN ELEPHANT bol aký výlet! Pripadalo nám to, ako keby sa práve vyrútila lavína uzamknutej energie, a skutočne to tak aj bolo. Streamovaný koncert plus malé turné po Nórsku boli v podstate jediné vystúpenia, ktoré sme v roku 2021 odohrali, takže úroveň energie nás všetkých deviatich bola obrovská! „Bounded by Allegiance“ bola jedna z prvých piesní, o ktorých sme si mysleli, že by sa hodili do prevedenia deviatich mužov, so svojou prirodzenou perkusívnou povahou. Dúfame, že sme mali pravdu, užite si to,“ uvádza skupina v tlačovej správe. Ešte dodáme, že kapela sa v týchto dňoch nachádza vo Viedni, kde s miestnou firmou MartinKames spolupracuje na novej pódiovej šou.

Death/grinderi MISERY INDEX vypustili do sveta (na TOMTO ODKAZE) novú skladbu „Strategies of Manipulation“ z nahrávacej session chystaného albumu „Complete Control“. Ten má dátum vydania stanovený na 13. mája prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. Ešte dodáme, že skladba vyšla vo februári na sedempalcovom vinyle v rámci Decibel Flexi Series.

Švédi EVERGREY sa prezentujú novou piesňou „Midwinter Calls“ z albumu „A Heartless Portrait: The Orphean Testament“, ktorý vyjde 20. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Symphonic power metalová formácia RHAPSODY OF FIRE natočila nový videoklip ku piesni „Magic Signs“ z aktuálnej štúdiovky „Glory for Salvation“.

Sakis Tolis (ROTTING CHRIST) vydal debutový sólo album „Among the Fires of Hell“. K dispozícii je zdarma na rôznych platformách.

Domáci death metalisti PATRIARCHA sa hlásia o pozornosť novým lyric videom ku piesni „Industria Tenebris“ z aktuálnej štúdiovky „Tumulus“. O tvorbu videoklipu sa postaral gitarista Richard Návarka.

Death metalisti JUNGLE ROT oznámili, že 13. mája im prostredníctvom vydavateľstva Unique Leader Records vyjde nový album „A Call to Arms“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „Total Extinction“.