IN FLAMES vydajú ďalší album vo februári. Novinky hlásia aj Ozzy Osbourne, SOILWORK, Vile Vallo a ďalší

IN FLAMES vydajú nový album. OZZY OSBOURNE zverejní dokument o tvorbe nového albumu. LACUNA COIL s novým klipom. MOTÖRHEAD ponúkajú koncertnú skladbu. Zomrel David Andersson (SOILWORK). Ville Valo prezradil dátum vydania nového albumu. THE BLACK DAHLIA MURDER pokračujú ďalej. Novinky aj od LORNA SHORE, BAEST a TRIBULATION.

IN FLAMES

Švédska formácia IN FLAMES oznámila, že 10. februára jej prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový štúdiový album „Foregone“. „Chceli sme urobiť nahrávku, ktorá bude silne ovládaná gitarou a bude mať silný základ medzi basou a bicími. K písaniu piesní sme stále pristupovali rovnakým spôsobom. Vedľa seba postavená melódia a agresivita. To je DNA našej hudby. Textovo nebola núdza o inšpiráciu, najmä z konceptu času. Ľudstvo ako celok bolo nútené spomaliť a vydýchnuť si. V tej prestávke mnohí z nás trávili čas hodnotením a prehodnocovaním priorít. Čas je konštanta, ale čo s ním robíme a ako ho vnímame, sa líši. Najmä teraz sa zdá, že svet napreduje rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Je šialené, že po tom všetkom sme stále tu, s naším štrnástym albumom. Mám pocit, že s Foregone sme našli skvelú rovnováhu medzi minulosťou, prítomnosťou a budúcnosťou. Toto je nová éra IN FLAMES!“ vyjadril sa v tlačovej správe Anders Fridén. Pod správou si môžete vypočuť ochutnávku v podobe skladby „Foregone Pt. 1“.

OZZY OSBOURNE zverejní už dnes, o 17:00, prvú epizódu dokumentu, ktorý mapuje tvorbu jeho čerstvej štúdiovky „Patient Number 9“. Nižšie nájdete aj teaser.

Vo veku 47 rokov zomrel David Andersson, gitarista kapiel SOILWORK a THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA. „Sme hlboko zarmútení, pretože prinášame hroznú správu o úmrtí Davida Anderssona. Bol jediný svojho druhu a skvelý muž v mnohých spôsoboch. Bol naším gitaristom viac ako 10 rokov a mal veľký vplyv na hudobnú cestu skupiny SOILWORK. Žiaľ, alkohol a duševná choroba ho od nás vzali. Bude nám veľmi chýbať a naďalej budeme niesť hudobný odkaz, ktorého bol súčasťou. Najhlbšiu sústrasť vyjadrujeme jeho rodine. Navždy budeme vďačný za čas strávený s tebou a za všetok ten dobrý smiech. Ďakujeme Dr. Dave. Uvidíme sa na druhej strane,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení kapely SOILWORK.

Ville Valo (ex-HIM) prezradil, že jeho debutový sólový album „Neon Noir“ vyjde 13. januára prostredníctvom vydavateľstva Heartagram Records. „Väčšina vecí bola napísaná počas pandémie a nedopadalo na mňa veľa slnečných lúčov. Časy boli ťažké. Tento album bol pre mňa ako záchranné koleso. Dalo mi to dôvod sa každé ráno zobudiť a pracovať na niečom inom a pokúsiť sa uzavrieť od sveta vonku. Keď som pracoval na hudbe, možno to bolo do istej miery sebecké, ale bola to otázka prežitia. Zdá sa, že ľudstvo si potrebuje trochu vydýchnuť od všetkých tých sračiek, vrátane mňa. Tak som sa pokúsil dať všetku frustráciu na papier. A ak je tam láska a temnota a všetky podobné veci, tak je to pravdepodobne preto, že je to moja slovná zásoba. Dúfajme, že tentoraz boli slová preusporiadané v novom poradí. Ale snažiť sa urobiť niečo úplne iné, len preto aby to bolo, mi vôbec nedáva zmysel,“ povedal Ville Valo v rozhovore pre Kerrang! My ešte dodáme, že novinka ponúkne 12 skladieb.

Death metalisti THE BLACK DAHLIA MURDER sa rozhodli po smrti Trevora Strnada pokračovať. Zakladajúci člen Brian Eschbach odloží gitaru a prevezme úlohu hlavného vokalistu. Toto rozhodnutie nebolo urobené ľahkovážne. Kapela sa zišla, aby prediskutovala svoju budúcnosť po tom, čo sa začala vyrovnávať s počiatočným šokom a smútkom zo straty svojho najlepšieho priateľa. Do rodiny THE BLACK DAHLIA MURDER sa taktiež vracia gitarista Ryan Knight. „Nikto z nás nechcel, aby to skončilo. Stále máme pocit, že je toho ešte veľa, čo musíme urobiť. Viem, že Trevor by udržal túto kapelu v chode, išiel hlbokou, temnou cestou a už tu nebol. Keď sme sa o tom konečne začali baviť, pomysleli sme si: Prerobme to zvnútra a uvidíme, či sa bude chcieť Ryan vrátiť. Ja obstarám spev a uvidíme, ako to pôjde. Trevora nahradiť nemôžem, môžem len s rešpektom predvádzať hudbu THE BLACK DAHLIA MURDER,“ povedal už aktuálne vokalista Brian Eschbach.

Kapela LACUNA COIL natočila nový videoklip ku piesni „Swamped“ z chystanej dosky „Comalies XX“, čo je nanovo nahratý a prearanžovaný album „Comalies“ z roku 2002. Vydanie tohto staronového počinu je naplánované na 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Vydavateľstvo BMG chystá na 23. septembra vydanie deluxe verzie albumu „Iron Fist“ od MOTÖRHEAD, ako oslavu 40. výročia tejto dosky. Pri tejto príležitosti vytiahli na svetlo sveta skladbu „(Don’t Let ‚Em) Grind Ya Down“ z koncertu v Glasgowe z roku 1982.

Deathcoristi LORNA SHORE zverejnili novú a klipom podporenú skladbu „Pain Remains I: Dancing Like Flames“ z chystanej dosky „Pain Remains“. Dátum vydania je stanovený na 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Death metalová formácia BAEST sa pripomína live videom skladby „Ecclesia“. Materiál sa natáčal 17. júna na festivale Copenhell.

Švédi TRIBULATION vypustili do sveta nový singel s názvom „Hamartia“, ktorý podporili aj videoklipom.