Blok čerstvých správ: SABATON, Ozzy, THERION, LACUNA COIL, STRATOVARIUS, RAMCHAT a ďalší

SABATON vydajú tri nové EP. OZZY OSBOURNE so záverečným dielom dokumentu o novom albume. THERION sa pripomínajú novou skladbou. LACUNA COIL pomaly pracujú na nových skladbách. MELECHESH vydali inštrumentálny album. STRATOVARIUS s novým klipom. Novinky aj od RAMCHAT, ALICE COOPER a LORNA SHORE.

SABATON. Foto: Tim Tronckoe

Švédska formácia SABATON oznámila, že vydá trojicu EP s názvom „Echoes of the Great War“ pre ešte hlbšie ponorenie sa do témy 1. svetovej vojny. Trilógia obsahuje nové skladby a piesne z albumov „The Great War“ a „The War to End All Wars“. Prvá časť nazvaná „Weapons of the Modern Age“ vyšla v piatok 30. septembra s novou skladbou „Father“. „Táto trilógia dopĺňa naše dva štúdiové albumy The Great War a The War To End All Wars. Rozhodne sme neboli pripravení uzavrieť našu kapitolu prvej svetovej vojny. Chceli sme pokračovať v ceste a nechať ju ešte o niečo dlhšie znieť v srdciach a mysliach našich fanúšikov,“ povedal basgitarista Pär Sundström.

OZZY OSBOURNE zverejnil záverečnú časť dokumentu mapujúceho tvorbu jeho aktuálnej štúdiovky „Patient Number 9“.

Kapela THERION zverejnila novú a klipom podporenú skladbu „Marijin Min Nar“ z chystanej nahrávky „Leviathan II“. Dátum vydania je stanovený na 28. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Talianska formácia LACUNA COIL pomaly pracuje na nových skladbách. „Napísali sme niekoľko piesní. Je asi päť alebo šesť skladieb, na ktorých pracujeme, ale ešte nebol čas vydať celú nahrávku. Aj preto, že inšpiráciu zakladáme v živote, zážitkoch a úprimne povedané, nechceli sme písať o pandémii. Chceli sme ísť znova von, stretnúť ľudí, nabrať skúsenosti, žiť život a priniesť to opäť do našej hudby,“ povedala speváčka Cristina Scabbia v rozhovore pre Knac.com. „Práca na Comalies (nanovo nahratý a prearanžovaný album z roku 2002) niekedy prinesie aj nejaké spomienky na to, aké sme mali pocity, keď sme album priniesli. Takže aj to môže byť inšpirácia pre prípadný ďalší album. Možno vo vás niečo z tej atmosféry zostane, pretože ste to prehodnotili a prepracovali,“ dodal spevák Andrea Ferro.

Majstri sumerského black metalu MELECHESH vydali na digitálnych platformách inštrumentálnu verziu svojho uznávaného albumu „The Epigenesis“ z roku 2010. Album obsahuje množstvo tradičných nástrojov, ktoré evokujú ducha Istanbulu, mesta, ktoré bolo vždy taviacim kotlom rôznych kultúr. Kapela v súčasnosti nahráva nasledovníka albumu „Enki“ z roku 2015. Vydanie je naplánované na rok 2023 prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Fínski melodici STRATOVARIUS natočili nový videoklip ku piesni „Broken“ z aktuálnej štúdiovky „Survive“.

RAMCHAT vydajú v novembri 2022 nový album, ktorý ponesie názov „Krveľ“. Ide o starý názov kameňa, v ktorý v minulosti ľudia verili, že oživuje intuíciu a lieči. V tieto dni z neho kapela zverejnila aj novú pieseň „Prišli ukradnúť slnce“. Nový album sa bude krstiť 18. novembra v klube RC Mlyn vo Vrútkach. Zatiaľ je ako prvá predkapela potvrdená žilinská experimentálna black metalová formácia WARNA, ktorá v tento večer rovnako tak pokrstí svoj debut „Castellum“. – Tlačová správa

ALICE COOPER zverejnil ukážku z pred pár dňami vydaného živáku „Live from the Astroturf“ (CD/DVD/LP/Blu-ray) v podobe piesne „Under My Wheels“. Spomínaná nahrávka, ponúka reunionové vystúpenie z roku 2015 s pôvodnými členmi kapely.

Deathcoristi LORNA SHORE vypustili do sveta novú skladbu „Pain Remains II: After All I’ve Done, I’ll Disappear“ (NA TOMTO ODKAZE) z dosky „Pain Remains“, ktorá vychádza 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.