Novinkový blok: LEPROUS, VISION OF ATLANTIS, DELAIN, SAMSARA, DEMONIC-EYED a ďalší

LEPROUS s novým videom. Nové klipy od VISIONS OF ATLANTIS a DELAIN. SAMSARA, ACHSAR a AIN by mali tento rok vydať nové nahrávky. DEMONIC-EYED vypustili do sveta štvrtý album. Prešovčania STRIGA sú späť.

LEPROUS

Prog rockeri LEPROUS zverejnili video štúdiového prevedenia piesne „On Hold“. Týmto počinom dávajú do pozornosti špeciálnu tour edíciu aktuálneho albumu „Aphelion“ (vychádza 3. februára prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music) a taktiež európske turné, vďaka ktorému sa 7. marca zastavia aj v bratislavskom MMC. Rozšírená verzia albumu „Aphelion“ ponúkne dve bonusové piesne a 6 skladieb nahratých na festivale Motocultor a v Berlíne.

Rakúski melodici VISIONS OF ATLANTIS natočili nový videoklip ku piesni „Clocks“ z aktuálnej štúdiovky „Pirates“.

Holandská formácia DELAIN zverejnila novú, klipom podporenú skladbu „Moth to a Flame“ z chystanej radovky „Dark Waters“. Tá vychádza 10. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Doom metalová formácia SAMSARA chystá vydanie nového EP s názvom „Charon´s Lullaby“. „Bude to nekompromisný doom/black metal reflektujúci druhú stranu života, pri ktorej si neuvedomujeme, že jej krehkosť je temnota, do ktorej pôjdeme. Dátum vydania stanovený nemáme, ale do leta to snáď stihneme,“ vyjadril sa pre Valhalla.sk líder kapely Tibor Šimansky. Spomínané EP predstaví viac ako 30-minút nového materiálu. Nižšie nájdete aj artwork ku chystanému počinu.

SAMSARA - Charon´s Lullaby

Zvolenská úderka DEMONIC-EYED vydala ešte na sklonku uplynulého roka ďalšiu štúdiovku nazvanú stroho „4“. Novinka obsahuje 9 piesní (vrátane intra). Album sa nahrával v štúdiu SPK pod dohľadom Mira Speváka, o produkciu sa postaral Adam Mičinec, texty napísala Pa(e)tka a pre jednu skladbu aj AngeL (č. 9), na nahrávke hosťuje Danny Will. Album si je možné zakúpiť na cd alebo vypočuť na rôznych platformách ako napríklad Spotify. Nižšie vám prinášame ochutnávku v podobe piesne „Odhoďte zbrane“.

Domáci folk metalisti ACHSAR by mali v lete vydať nový a zatiaľ nepomenovaný album. Koncom roka zverejnili nový singel „Sleeping Knights“. „Povesť hovorí o prekliatych Sitnianskych rytieroch, uväznených v útrobách vrchu Sitno, ktorí prídu bojovať za národ, keď sa ocitne v najväčšej núdzi,“ informovala skupina na sociálnych sieťach.

Okolo black metalistov AIN z Nitry bolo dlhší čas ticho, ale na tento rok plánujú nový album. „Pred štyrmi rokmi sme dokončili nahrávanie nášho debutového EP Strengthening of the Black Flame. Odvtedy sme prešli niekoľkými zmenami v zostave, vnútornými problémami medzi nami, prestali sme hrať koncerty a neboli sme stotožnení s našimi spomínanými krokmi. Ale sme stále nažive. Zakladáme nový oheň. Nový album v roku 2023!“ napísal vokalista a gitarista P. Ain Dust na facebookovom profile kapely.

Prešovská metalová legenda STRIGA vydáva po dlhých rokoch nový album „This is No End“. Fanúšikovia sa môžu tešiť na svojrázny heavy metal s medzižánrovými prienikmi, 10 živelných piesní, tentokrát neobvykle v anglickom jazyku. Vokál má na starosti Mayo Petranin (CASTAWAY, ex-SIGNUM REGIS). Album si môžete vypočut NA TOMTO ODKAZE.