WITHIN TEMPTATION prinesú svoju víziu budúcnosti v novom komikse, DEICIDE podpísali novú nahrávaciu zmluvu

WITHIN TEMPTATION vydajú komiks. DEICIDE podpísali nahrávaciu zmluvu pre nový album. TYPE O NEGATIVE sa pripomínajú live videom. CATTLE DECAPITATION, STEEL PANTHER a PERIPHERY zverejnili nové skladby. Novinky hlásia aj HAEMORRHAGE, THE ACACIA STRAIN a PHRAGMENTS.

WITHIN TEMPTATION

Holandská formácia WITHIN TEMPTATION prinesie 10. mája komiksovému publiku svoju jedinečnú víziu budúcnosti s úplne novou sériou od Opus Comics založenou na ich albume „Resist“ (2019) a virtuálnom koncerte „Aftermath“ z roku 2021. V ďalekej budúcnosti zúri nekonečný boj medzi dvoma druhmi – vyspelým, ale neodmysliteľne humanoidným druhom, ktorému vládne techno-organický matriarcha na jednej strane, a krutá rasa mimozemských umelých inteligencií na strane druhej. Viaceré príbehy sa stretávajú, aby namaľovali rozsiahly portrét života matriarchy a jej snahy vyvážiť to, čím bola stvorená, s nemožnými silami, ktoré ju formujú. „Spojiť sa s Opusom sa zdalo ako logické rozhodnutie, pretože sú ťažkou váhou vo vytváraní komiksov a spolupracujú len s najlepšími dizajnérmi a rozprávačmi príbehov. Nemôžeme sa dočkať, až vám ukážeme konečný výsledok,“ vyjadrila sa v tlačovej správe speváčka Sharon Den Adel.

Death metalisti DEICIDE podpísali novú nahrávaciu zmluvu pre pripravovaný album. „Podpísali sme novú zmluvu s jednou nahrávacou spoločnosťou. Myslím si, že nemám právo povedať kto to je, no čoskoro to oznámia. Na albume sme pracovali, ale zasekli sme sa pri oslave 30. výročia Legion a tak sa nahrávka odložila. Práve teraz som v procese písania textov. Chceli sme zmluvu na jednu nahrávku s veľkou kopou peňazí, aby sme to mohli urobiť. A dostali sme to. Po albume sa potom rozídeme. Myslím si, že to ľudí prinúti robiť lepšiu prácu a lepšie ho propagovať. Bude to pre nás oveľa lepšia skúsenosť. Vždy sme mali dohody s viacerými nahrávkami, ktoré sme museli urobiť a viete rovnako dobre ako ja, že po prvej platni si hovoríte: ‚Čo som to urobil?‘ Bolo to rozhodovanie medzi týmto, alebo že to urobíme sami,“ povedal líder skupiny Glen Benton vo videopodcaste The Jasta Show.

Vydavateľstvo Nuclear Blast Records zverejnilo na Valentína live video piesne „Love You to Death“ od TYPE O NEGATIVE z festivalu Wacken. Spomínaná skladba sa nachádza ako bonus na albume „Dead Again“, ktorý opätovne vyšiel 25. novembra 2022, pri príležitosti 15. výročia od pôvodného vydania.

Progresívni death/grinderi CATTLE DECAPITATION vypustili do sveta klipovku „We Eat Our Young“ z pripravovanej dosky „Terrasite“. „Po nahrávke, akou je Death Atlas, musíte urobiť obrat. Všetko na tomto albume – koncept, artwork, hudba atď., bolo konečné vyhlásenie. Jediný spôsob, ako sa pohnúť vpred je znovuzrodenie. Pri približovaní sa k najnovšej nahrávke bolo potrebné nielen zachovať hudobnú trajektóriu, ku ktorej sa kapela od začiatku uberala, ale aj ďalej skúmať ambientné prvky, ktoré boli súčasťou Death Atlas,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Josh Elmore. „Nápad na koncept som mal už pred rokmi a keďže Death Atlas bol taký temný a zadumaný, chcel som úplne opačný efekt – chcel som, aby sa to odohrávalo za denného svetla. Vždy som považoval denné horory za skutočne znepokojujúce, a tak som sa chcel uistiť, že to, čo sa deje na obale, sa odohrávalo vo svetle dňa, ktorý tiež nachádza svoje miesto v textoch,“ dodáva vokalista Travis Ryan. Album vychádza 12. mája prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Patológom HAEMORRHAGE vyšlo prostredníctvom vydavateľstiev Diablos Records/Fat Ass Records 7-skladbové demo „The Amputation Sessions“, ktoré bolo nahraté v roku 2010 pred vydaním dosky „Hospital Carnage“.

Kapela PERIPHERY zverejnila novú skladbu „Atropos“ z chystanej štúdiovky „Periphery V: Djent Is Not a Genre“. Dátum vydania je stanovený na 10. marca prostredníctvom ich vlastného vydavateľstva 3DOT Recordings.

Glam metalisti STEEL PANTHER majú vonku novú, klipom podporenú pieseň „Friends with Benefits“. Novinka je súčasťou albumu „On the Prowl“, ktorý vychádza 24. februára.

Deathcoristi THE ACACIA STRAIN vydajú 12. mája prostredníctvom vydavateľstva Rise Records nový album „Step Into the Light“. Nižšie si môžete vypočuť ochutnávku v podobe skladby „Fresh Bones“.

Slovenský dark ambientný projekt PHRAGMENTS má na tento rok nachystané vydanie spoločného albumu so zatiaľ nemenovanou black metalovou kapelou.