Piesne sú vražedné, hovorí o nových skladbách ANTHRAX Scott Ian. BODY COUNT dokončujú ďalší album

ANTHRAX začali nahrávať nový album. BODY COUNT dokončili nahrávanie novej dosky. IAKO BEI natočili nový klip. SURGERY mastrujú nový album.

ANTHRAX

Thrasheri ANTHRAX začali s producentom Jayom Rustonom nahrávať nový album. „Boli sme v štúdiu s producentom Jayom Rustonom a pripravovali základné skladby pre Joeyho, aby nahral svoje vokály, a pre Jonathana Donaisa, aby pridal gitaru a sóla. Momentálne nie je k dispozícii žiadny názov ani dátum vydania,“ napísala kapela na facebookovom profile. „Minulý týždeň sme začali s nahrávaním nového albumu a prvé stretnutie bolo úžasné! Piesne sú vražedné, náročné a hranie je veľmi zábavné,“ uviedol gitarista Scott Ian na Instagrame. „Vstúpili sme do štúdia a začali nahrávať našu novú nahrávku. Cítim, že tieto piesne sú pre nás ďalšou úrovňou. Prvá séria, ktorú som nahral bola trochu náročná, pokiaľ ide o moje bubnovanie. Ďalšie nahrávanie bude medzi mojím harmonogramom s PANTERA. Nemôžem sa dočkať, kedy nahrám ďalšiu várku,“ dodal Charlie Benante.

Rap metalová formácia BODY COUNT dokončila nahrávanie nového albumu „Merciless“. „Cez víkend som dokončil posledné vokály pre nový album Merciless. Teraz treba album zmixovať. Zostaňte naladení,“ napísal líder Ice-T na sociálnej sieti Twitter. Spomínaná novinka by mala vyjsť tento rok prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

 

Už v poradí piaty singel z pripravovaného albumu „Pursuits in 2ife: Vortex Fragoris“, ktorý má vyjsť 17. augusta, ukazuje kapelu IAKO BEI opäť v novom svetle. Skladba kombinujúca hard rock s funk rockom má nádych 70. rokov a vytvára tak kontrast k zvyšku albumu, ktorý čerpá inšpiráciu prevažne z 80. rokov. Nechýba tu hammond, bezpražcová basová gitara, saxofónové sólo, úderné bicie, zborové refrény či veľký hlasový rozsah speváka. „Skladbu by sa dalo opísať aj ako kombináciu kapiel Deep Purple, Queen a Iron Maiden,“ povedal spevák a basák kapely Roman Jakobej. Nový singel sa volá „Fanhaters“. O klip sa postaral Dominik Kopec, ktorý kapele točil klip aj na skladbu „Lonely Crossings“, o scenár Nikola Čabáková spolu s Romanom, postavy haterov si v klipe zahrali Štefan Šoltés, Nathaniel Sansom, Peter Mitrík a Kinga Fehérová, na bicích Jakub Mihaľov a na saxofóne Bibiána Pavlíková. Klip sa točil v kultúrno-kreatívnom centre Kláštor v Rožňave. Na nahrávke hrá na bicích Viliam Stanek a na saxofóne Lukáš Magoč. Vznik skladby ako aj albumu podporil Fond na podporu umenia. – Tlačová správa

Popradskí death metalisti SURGERY prezradili, že v súčasnosti pracujú na dokončení masteringu ich nového a zatiaľ nepomenovaného albumu a taktiež na live videu z domácej akcie Black Valentine, ktorá sa uskutočnila 11. februára.