Tilla Lindemanna zatkla ruská polícia, dôvody môžu byť dva

Frontman RAMMSTEIN a LINDEMANN má čo dočinenia s ruskými mužmi zákona.

Till Lindemann v jednom zo svojich klipov.

Známeho 58-ročného nemeckého hudobníka Tilla Lindemanna (RAMMSTEIN, LINDEMANN) zatkla ruská polícia v sobotu 28. augusta v hotelovej izbe a predviedla ho k výsluchu.

Till Lindemann mal v rámci svojho sólového projektu vystúpiť v nedeľu 29. augusta na festivale Maklarin For Homeland v meste Tver, lenže toto podujatie má porušovať protokoly o obmedzeniach hromadných zhromaždení v Rusku kvôli ochoreniu Covid-19. Zhromaždenia sú v tejto krajine obmedzené na maximálne 500 účastníkov vrátane hudobníkov, crew a podobne. A na podujatí sa očakávalo až 6000 ľudí. Informoval portál Loudwire.

Spravodajský server Sputnik News zverejnil zábery z Lindemannovej hotelovej izby počas návštevy policajtov.

Práve to by mohlo byť príčinou jeho zadržania. Druhým dôvodom jeho opletačiek s mužmi zákona môže súvisieť však aj s predajom digitálneho umenia a hudobného klipu vo forme NFT. Nemecký hudobník síce dostal povolenie na natočenie videa v petrohradskom múzeu, ale na predaj sa zmluva už nevzťahovala.

Obvineniam čelí aj Lindemannov manažér Anar Reiband, ktorý do Ruska vstúpil s turistickými vízami. Tamojšie úrady si ale myslia, že je organizátorom festivalu, na ktorom mal Till vystúpiť a v prípade odsúdenia by mu mohla hroziť deportácia a trvalý zákaz vstupu do tejto krajiny.

Okrem podujatia v Tvere mal líder skupiny RAMMSTEIN vystúpiť počas prvého septembrového víkendu aj na festivale Spasskaya Baschnja, ktoré sa bude konať na Červenom námestí v Moskve.

RAMMSTEIN a ani LINDEMANN nezverejnili oficiálne stanovisko k zadržaniu Tilla Lindemanna.