The Kill – Kill Them… All

Nový rok 2015 mi po hudobnej stránke odštartovali traja blázni z autrálskej grindcoreovej brúsky THE KILL a to prostredníctvom ich druhej štúdiovky „mierumilovne“ nazvanej „Kill Them… All“. Priznám sa, že ešte donedávna som o existencii tejto kapely nevedel. Do povedomia sa mi dostali vďaka oslavným zmienkam, ktoré mi boli sprostredkované a tak som sa na nich zameral detailnejšie. Táto smečka to už ťahá od roku 2000, takže žiadny nováčikovia to nie sú. Na konte majú, ako to už v tomto žánri chodí, niekoľko splitiek, EP-čiek a dva regulárne dlhohrajúce albumy.
Po vypočutí starších vecí som vedel, čo ma asi tak zhruba čaká, ale už od úvodnej piesne som bol mierne v šoku, pretože pri tejto kapele som bol zvyknutý na extrémny powerviolence vokál, ale na novinke je vokál „prístupnejší“ a skôr podaný revom. Po pár vypočutiach som si zvykol aj naň a vo výsledku to dospelo k spokojnosti. Navyše týmto od začiatku THE KILL upútali moju pozornosť.

Všetky ostatné atribúty ich hudby až na spomínaný vokál však ostali zachované. Čiže nekompromisný a brutálne drviaci grindcoreový nástrel, ktorý je plný energického chaosu a zbesilej rýchlosti, ktorá vám určite nedá vydýchnuť až do úplného konca. Žiadny čas na nejaké odbočky či pauzy, tu sa ide stále priamočiaro a na doraz.



Počas celej stopáže albumu, ktorá činí takmer 27 minút nie je slabého momentu, táto nahrávka vás proste nakope ako stretnutie s nasratou kengurou. Totálny blázon Jay za bicími to ženie do takých závratných rýchlostí, že človek je unavený už len keď počúva jeho náklepy. To však nie je všetko. Novinka opäť ponúka výborné gitarové party, pre mňa už akási poznávacia značka kapely a žiadny problém im nerobí popri týchto zbesilostiach zakomponovať do songov aj sólové vyhrávky („Insuits“, „Into the Drink“) a v neposlednom rade, aj keď menej extrémny, no stále zúrivý prejav vokalistu Nika spôsobuje, že tu máme čo dočinenia s veľmi kvalitnou nahrávkou zabalenou to devastujúceho zvuku.

Že kapele nerobí problém ozvláštniť svoju hudbu svedčí aj napríklad záverečná hardcoreová skandovačka v skladbe „Evil Dead“, alebo zakomponovanie black metalovej vyhrávky v „Burn Craigieburn Burn“, ktorá tak trocha súvisí s textom. Spomeniem ešte moje najobľúbenejšie piesne, ktorými sú určite hneď úvodná „Insuits“, ďalej „Instant Fighter“, „Into the Drink“, „Public Execution“ alebo asi moja úplne najobľúbenejšia „Spittin Chips“, ktorá vám v kombinácii so skvelým coverom od švédskych goregrinderov REGURGITATE „The Pulsating Feast“ odpáli hlavu! A už keď sme pri coveroch, tak je tu ešte jeden, ktorého text by sa dalo povedať aj zosobňuje hudbu THE KILL,  a je to „Metal Thrashing Mad“ od legendárnych ANTHRAX. Na predchádzajúcom albume nahrali títo Austrálčania cover od SLAYER, takže týmto novým je to ich ďalší zásah do thrash metalu.

Moje odporúčanie. Ak túto bandu ešte nepoznáte, prípadne ste ešte nový album nepočuli, tak to určite čím skôr napravte, lebo THE KILL sú proste v prvej lige grindcoreu.

Album na recenziu poskytlo vydavateľstvo Obscene Productions.

Žáner: grindcore
Krajina pôvodu: Austrália
Vydavateľstvo: Obscene Productions
Dátum vydania: 4.1.2015
Web: www.facebook.com/pages/The-Kill/139892842732903
Zostava:
Nik – vokály
Rob – gitara
Jay – bicie
Diskografia: (len štúdiové albumy)
Make em Suffer – 2012
Kill Them… All – 2015
Tracklist:
Insuits (2:58)
Instant Fighter (1:19)
Heavy Metal Professional (1:23)
Lunch in QLD (1:14)
Holidays Over (1:42)
Lets Get Mad (1:07)
Into the Drink (1:25)
The Divine Word (0:58)
Public Execution (1:24)
Not the Voice (1:10)
Evil Dead (1:09)
Spittin Chips (1:02)
The Pulsating Feast…(REGURGITATE cover) (1:25)
Full Body Bang (1:29)
Metal Thrashing Mad (1:34)
Burn Craigieburn Burn (1:36)
Smooth and Shiny (1:31)
Pit Victim (1:47)
All Dead by Sunset (0:38)
Definitíva:
Na druhom štúdiovom albume austrálskych
 THE KILL neostalo toto trio nič dlžné svojej povesti.
Na „Kill Them…All“ máme čo dočinenia s veľmi kvalitnou grindcoreovou zbesilosťou, ktorá vás aj napriek „prístupnejšiemu“ vokálu bez milosti preplieska.

Autor: Prco

Hodnotenie autora: 9 / 10

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla