SLOVENSKÉ NOVINKY: HOLOTROPIC, SIGNUM REGIS, ABSTRACT A INÍ

Dnes sme si pripravili pre vás špeciálny blok noviniek, kde sa dozviete informácie oba od slovenských kapiel. Tak, poďme nato! Zmeny v zostave HOLOTROPIC. SIGNUM REGIS vydajú v máji nové EP. Novinky z dielne inštrumentalistov ABSTRACT.V Prievidzi vznikla nová brutal death metalová smečka DEVOID. INFER a SEPSIS vydajú spoločné splitko. Košičania SLIP OF THE LIP nahrali debutový album.
Bratislavskí progresívne-extrémni metalisti HOLOTROPIC hlásia po minuloročnom odchode gitaristu Tomáša Švantnera opäť kompletnú zostavu. Novým gitaristom sa stal Alexander Wald, známy aj z kapely SYMBIOSIS. Alex s Holotropic už spolupracoval, konkrétne v úlohe tvorcu lyric videa k skladbe „Traveller“ z ich minuloročného debutu „Permeate“, s ktorým sa dostali medzi päticu nominovaných na ceny Radio_Head Awards v kategórii Hard & Heavy, ktoré sa budú odovzdávať 15. marca v bratislavskej Starej tržnici. Nová zostava sa momentálne zohráva, pripravuje koncertný set a zároveň už pracuje aj na nových skladbách.

Slovenskí melodici SIGNUM REGIS vydajú 8. mája v Európe a 12. mája v USA nové EP nazvané „Through the Storm“. Na novom materiáli budú k dispozícii 4 nové songy  taktiež aj na novo nahratá pieseň „All Over the World“ z ich debutového albumu „Signum Regis“ a cover dvoch piesní od Yngwieho Malmsteena v podobe medley „Vengeance/Liar“. SIGNUM REGIS sú kapelou, ktorá sa snaží neustále vyvíjať a zlepšovať, či už od písania piesní, cez muzikantské zručnosti až po vizuálnu časť kapely. Na EP nadviaže koncom roka nový dlhohrajúci album. Máte sa načo tešiť. Mastering nového EP si vzal na starosti Jacob Hansen (VOLBEAT, AMARANTHE, EVERGREY) a o artwork sa postaral Jan Yrlund (DELAIN, APOCALYPTICA, KORPIKLAANI). Hneď pod správou nájdete aj teaser na spomínané EP.

Zmena na najdôležitejšom poste + príchod nového lead gitaristu, nakrúcanie tretieho videoklipu, ale aj blížiace sa oslavy 20. výročia založenia kapely. Slovenská metalová legenda ABSTRACT jednoducho nespí. Banskobystrickí prog/instrumental metalisti sa s príchodom roka 2015 museli popasovať s vážnou personálnou zmenou. „ABSTRACT po bezmála 20 rokoch existencie opúšta jeden zo zakladajúcich členov, lead gitarista Paľo Gáblik. Dôvody sú jednak časové, resp. Paľo zrejme stratil inšpiráciu i motiváciu. Mrzí nás to, naďalej však zostávame kamaráti,“ prehlásil frontman, líder a doprovodný gitarista kapely, Peter „Lego“ Lengsfeld, ktorý sa s týmto náhlym odchodom vyrovnal po svojom – angažovaním náhrady. Inštrumentálne vody tak v rýchlom čase posilnila nová tvár. Je ňou gitarista Matej Húšťava (ex-PROSCRIBED), ktorý do zostavy, zdá sa, výborne zapadol. ABSTRACT odohrajú svoj najbližší koncert 2. apríla v Bratislave – U Očka, (v úlohe predkapely NEGURA BUNGET), a to pravdepodobne už s Maťom. Okrem toho, kapela na koniec marca pripravuje nový videoklip ku skladbe „Silhouettes“. Už teraz je známe, že režisérom bude Maťo „Kovis“ Kováč a klip bude „na vážnu tematiku“. Abstracťáci tento rok oslavujú 20 rokov existencie a v rámci tohto jubilea chystajú aj veľkolepý výročný koncert. Zatiaľ prezradili len toľko, že to bude v novembri; doma v Banskej Bystrici. Viac informácií už čoskoro.

Death metalová smršť z Prievidze DEVOID vás rozseká na kusy! V Prievidzi popri TYPOHOID vznikla nová brutal death metalová rúbanica! Nesie názov DEVOID a ponúka hneď 4 skladby, ktoré sú riadne dravé, štruktúrovo bohaté, melodikou okrášlené a poriadne drvivé! Texty sú prevažne zamerané na sociálne témy, kde sú často využívané sexuálne metafory. Ako príklad môže poslúžiť  titulná „Rape Young Woman by Chinese Shemales“. Piesne boli nahraté v Typhoid Sound Lab (TSL Studio) pod taktovkou Jozefa Flimela (basák – TYPHOID). Do konca roka plánuje kapela vydať debutový album, ktorý bude obsahovať deväť až desať piesní. Pokiaľ bude pokračovať v nastolenej latke, tak sa máme na čo tešiť!  Kapela stále hľadá basáka, čiže ak by ste mali záujem, môžete sa im ozvať SEM.

INFER spísali pakt s SEPSIS. Výsledkom sú kroniky krviprelievania! Košickí death/black metalisti INFER spojili sily s pražskými death metalistami SEPSIS za účelom vydania spoločného split albumu s názvom „Chronicles Of Bloodshed“ pod krídlami amerických Black Plague Records. Košičania mali materiál nahratý už v roku 2012, nuž, osud im neprial, čo malo za následok, že ich temné tóny vyšli na povrch až teraz. Košická časť albumu obsahuje tri čisto nové skladby („Vengeance“, „Euphory Of Killing“ a „When The Light Of The Lord Fades“), k jednej sa chystá aj klip, a cover verzia piesne „Ye Entrancemperium“ od EMPEROR.  Česi tiež prichádzajú s troma skladbami („Random Killing“, „Mayhem Donor“ a „In The Corpse Of Society“), ktorými predchádza tajuplné intro. INFER nahrali splitko v aktuálnej zostave : Peter – gitara, spev, Pepo – gitara, Ježiš – basa a Robo – bicie a sľubujú prvotriednu dávku nespútaného a priamočiareho death/black metalu! Nižšie nájdete aj artwork tohto splitka.

Košická kapela SLIP OF THE LIP funguje od leta 2014 ako priame pokračovanie skupiny HEARTROCK. V priebehu roka 2014 kapela nahrala svoj debutový počin „For the First Time“, ktorý 28. februára pokrstila v Malbo Café v Košiciach. Album vydaný na vlastné náklady obsahuje 7 skladieb, z ktorých každá odzrkadľuje trošku inú tvár kapely (hard rock, rock n roll, post-grunge, heavy metal, punk, pop/rock). Druhý singel „Holy Cross“ skupina napísala ako hymnu pre rovnomenný moto-klub zo Žiaru nad Hronom (a honorár za túto skladbu pokryl polovicu výdavkov na nahrávanie). Nižšie nájdete aj ukážku druhého singla.