METALLICA potrebuje nový album ako soľ, zaznamenala výrazné finančné straty. HAIL OF BULLETS bez speváka!

METALLICA chce využiť nový album aj ako záplatu na finančné straty. Nečakaná zmena zostavy v HAIL OF BULLETS. SOILWORK majú nový klip. SIKTH zverejnili novú skladbu.

metallica-promo-rolling-stone-2012-orez

METALLICA (Foto: metbash.ru)

Určite viete, že METALLICA pomaly pracuje na novej štúdiovke, ktorá by v najlepšom prípade mohla vyjsť už budúci rok. Novinkou nebude kapela chcieť len urobiť radosť svojim fanúšikom, ale aj znížiť finančné straty z posledných rokov, ktoré nadobudli hlavne filmom „Through the Never“ a festivalom Orion Music + More. „Ako umelci a hudobníci cítime, že je potrebné robiť albumy. Musíme hrať určitý počet koncertov každý rok, aby mašina METALLICA bežala. Ak by sme boli najbohatší muži na svete, tak by sme pravdepodobne stále chceli byť umelcami a nahrávať albumy. A do istej miery je to pravda… Viaceré projekty nám vzali peniaze a to je ďalší dôvod,  aby sa sme nahrali album, pretože chceme, aby stroj METALLICA bežal tak hladko a tak efektívne, ako je to možné,“ vyjadril sa v jednom z rozhovorov Kirk Hammett. O neúspechu filmu sa rozrozprával zas James Hetfield. „Je to veľmi trpké, celému filmu sme venovali veľa peňazí, času, úsilia a mysleli sme si „wau“,  je to celkom unikátne a na konci dňa tu bol pád. Nebolo to ani tak filmový koncert ani akčná dráma, bolo to niekde uprostred. Zmizlo to a bolo smutné sa nato pozerať.“ Ešte dodáme, že film „Through the Never“ stál kapelu 20 miliónov dolárov a za prvé štyri týždne v USA zarobil v kinách iba 3,4 milióna dolárov.

Martin van Drunen už nie je členom holandskej death metalovej kapely HAIL OF BULLETS. „S ľútosťou oznamujeme, že Martin Van Drunen už nie je súčasťou HAIL OF BULLETS. Na osobnej úrovni už nie je možné, aby sme s ním spolupracovali. Žiaľ, to znamená, že musíme zrušiť všetky nadchádzajúce vystúpenia až do ďalšieho oznámenia. Sme si vedomí skutočnosti, že Martin je dobrý spevák s charakteristickým hlasom, ale nie je jediný skvelý spevák na tejto planéte. Prajeme mu všetko najlepšie v jeho budúcej kariére,“ píše sa vo vyhlásení kapely.

Švédski metalisti SOILWORK natočili nový videoklip ku skladbe „Death in General“ z ich aktuálnej štúdiovky „The Ride Majestic“. Spomínaný klip si môžete pozrieť na TOMTO ODKAZE.

Djentová kapela SIKTH zverejnila novú pieseň s názvom „Behind the Doors“ z ich chystaného mini albumu „Opacities“, ktorý vyjde 4. decembra prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records.