AVANTASIA už cestuje na Slovensko: Organizátori prezradili pikošky zo zákulisia príprav

Každý slovenský fanúšik AVANTASIE už doslova odpočítava hodiny do začiatku ich koncertov, či už v Banskej Bystrici alebo v Bratislave. Tu sú posledné aktuálne informácie pred týmito veľkolepými koncertami.

Tobias Sammet a jeho obrovský ansábel menom AVANTASIA už v týchto chvíľach mieri na Slovensko. Organizátori majú plnú ruky a nohy práce, aby všetko pripravili pre ozajstný kultúrny zážitok. Veď už zajtrajší večer bude patriť pod Urpínom prvému koncertu AVANTASIE na Slovensku v rámci turné „Ghostlights World Tour 2016“.

avantasia-stage-2

Postaviť krásnu scénu AVANTASIE nebude ľahké.

„V podstate už od piatkového večera sa pracuje na oboch koncertoch. Súbežne sa pokrývajú obe haly, aparatúra sa v kamiónoch priváža na miesta konania, aby sa to všetko stihlo. V Banskej Bystrici treba zakryť ľadovú plochu, v bratislavskej športovej hale Elán sa zakrýva palubovka kobercom,“ poskytla nám exkluzívne tieto informácie usporiadateľská agentúra EPG.

Podľa ďalších informácii EPG, by sa všetko nestíhalo previesť po banskobystrickom koncerte do Bratislavy, takže sa všetko robí dvojmo. To znamená pre organizátorov dvakrát viac práce a ľudí na montáže. Kvôli sviatočnému víkendy všetky sa musia všetky nákupy urobiť najmä dnes a zajtra. Ide najmä o jedlo pre AVANTASIU. „Potrebujeme zabezpečiť jedlo pre približne 30 ľudí, ktorí patria k AVANTASII. Keď príde celá zostava v nedeľu a v pondelok ráno do šatní, musia mať o 9:30 pripravené kávy, čaje, švédske stoly a zvyšné jedlo sa musí chladiť v chladničkách. Šatne budú dve, baby, aj keď sú iba dve, budú mať samostatnú prezliekáreň,“ prezradila čo-to o podmienkach kapely agentúra EPG.

avantasia-stage-kiske-sammet

Michael Kiske, Tobias Sammet a AVANTASIA sú už na ceste na Slovensko

Prvý koncert sa koná na zimnom štadióne a v Banskej Bystrici ešte pokračuje hokejové play-off, takže o rozmrazení ľadu nemôže byť ani zmienky. „Vzduch na zimáku sa bude ohrievať najmä pri pódiu veľkými fukármi, každý s výkonom 60 kW, aby členovia AVANTASIE neprechladli,“ povedali ďalej organizátori.

AVANTASIA je už na ceste na Slovensko a tak je možné, že ich stretnete už počas sobotného večera niekde na potulkách Banskou Bystricou. „Kapela dostala pozvanie aj z jedného klubu, aby sa prišla odviazať, keďže majú deň voľna. Uvidíme ako to dopadne. Budú mať za sebou dlhú cestu zo Švajčiarska z dvoch vypredaných koncertov v Prattelne, takže zatiaľ nevieme, či pozvanie prijmú, alebo budú chcieť oddychovať na hoteli,“ dodáva EPG.