TESTAMENT ZAČNÚ V MARCI NAHRÁVAŤ NOVÝ ALBUM

Chuck Billy z Testamentu prezradil v rozhovore počas festivalu 70 000 Tons of Metal, že kapela začne v marci nahrávať nový album. Novinku majú v pláne nahrať aj Cannibal Corpse, ale až o niečo neskôr. Fíni Ajattara vydajú už túto stredu nový album. Samael zverejnili prvý videotrailer z nahrávania nového albumu.
Frontman americkej formácie Testament Chuck Billy absolvoval rozhovor počas festivalu 7000 Tons Of Metal a my vám prinášame to najdôležitejšie z tohto rozhovoru. Chuck Billy sa vyjadril, že v kapela začne nahrávať nový album v marci. Viac o ňom zatiaľ nevieme, ale môžeme predpokladať, že do predaja sa dostane na prelome jesene a zimy tohto roku. Chuck sa ďalej vyjadril, že pravdepodobne pôjde o pokračovateľov albumov The Gathering a The Formation of Damnation. Nakoniec frontman skupiny zo San Francisca doplnil, že si uvedomujú, kto Testament sú a nemienia upustiť od svojich koreňov.

Rozhovor so zahraničnými médiami absolvovali aj ich americkí kolegovia, death metalisti Cannibal Corpse. Okrem typických otázok na odpovede typu, čo ich drží pokope aj po viac ako dvadsiatich rokoch hrania, kde basák Alex Webster odpovedal, že je to láska k tomuto hudobnému štýlu, sme sa dozvedeli aj informácie o novom albume. Kapela na tento rok síce neplánuje žiadne väčšie turné, ale to len preto, lebo práve naberá sily v domácom prostredí, kde sa píšu texty na nový album. Ak všetko pôjde podľa plánov, tieto podklady by mali začať zhudobňovať v štúdiu v septembri a na nový album sa tak môžme tešiť začiatkom roka 2012.

Toľko určite nebudeme čakať na siedmy album formácie bývalého speváka Amorphis Pasiho Koskinena, teda Ajattara. Ich novinka s prozaickým názvom Murhat, čo v preklade znamená "Vrahovia" vychádza už 2. februára, bude obsahovať deväť skladieb a už teraz si ich môžete vypočiť na ich fanúšikovskej stránke na Facebooku.

V štúdiu pilne pracujú aj švajčiari Samael. Album Lux Mundi (v preklade Svetlo sveta) sa do predaja vďaka vydavateľstvu Nuclear Blast dostane v apríli a bude obsahovať dvanásť skladieb. Kapela sa rozhodla so svojou prácou podeliť s fanúšikmi a zverejnila prvé video zo štúdia, ktoré si môžete pozrieť o pár riadkov nižšie.