Novinky z táborov KORN, DEVIN TOWNSEND PROJECT, HATEBREED alebo RAGE AGAINST THE MACHINE

Brian „Head“ Welch prezradil informácie o novom albume KORN. Devin Townsend vydá nový album. HATEBREED a CATTLE DECAPITATION s novými klipmi. RAGE AGAINST THE MACHINE rozvírili stojaté vody. Info aj od DEATH ANGEL, WHITECHAPEL a D.R.I..

korn-2016

KORN

Gitarista Brian „Head“ Welch z kapely KORN sa pre web Alternative Press rozrozprával o progrese v nahrávaní ich v poradí dvanástej štúdiovky. „Nový materiál je úžasný. Je to hlavne o Jamesovi Shafferovi a mne. Naozaj sme chceli ísť do toho, čo zdobí gitarovú hru KORN. James Shaffer (gitara), Ray Luzier (bicie) a ja sme začali pracovať na riffoch v júni minulého roka. Potom sme išli na turné, a keď sme sa vrátili späť, strávili sme týždeň alebo dva jammovaním. Začali sme dostávať nápady celkom rýchlo. Išlo to v smere ťažšieho zvuku. Je to najintenzívnejšia hudba od KORN po dlhej dobe a vokálne tiež. Premýšľali sme aj o koncertoch. Na poslednej nahrávke sú dobré skladby, ale hrali sme z nej len dve alebo tri, pretože nie všetky sa dajú skutočne zahrať naživo. Tento album má viac tichej a hlasnej dynamiky, ale aj aktuálny zvuk. Celá kapela je s tým spokojná. Čoskoro oznámime názov albumu a názvy skladieb, dátum vydania a nejaké nové partnerstvo.“

Kanadský mág Devin Townsend vydá pod hlavičkou DEVIN TOWNSEND PROJECT nový štúdiový album s názvom „Transcendence“. Nahrávka oficiálne vychádza 2. septembra. Nižšie nájdete aj artwork.

devin-townsend-project-transcendence

DEVIN TOWNSEND PROJECT – Transcendence

Hardcorová formácia HATEBREED má nový videoklip ku skladbe „A.D.“ pochádzajúcej z ich čerstvej novinky „The Concrete Confessional“, ktorá vyšla 13. mája prostredníctvom Nuclear Blast Entertainment.

Nový klip majú aj death metaloví CATTLE DECAPITATION ku piesni „Clandestine Ways (Krokodil Rot)“. Spomínaný song nájdete na ich stále aktuálnom albume „The Anthropocene Extinction“ z vlaňajška.

Neaktívna rap metalová kapela RAGE AGAINST THE MACHINE spustila web Prophets of Rage s hashtagom „TakeThePowerBack“, na ktorom beží záhadné odpočítavanie. Zároveň sa v uliciach Los Angeles začali objavovať plagáty s rovnakým dizajnom ako na spomínanej stránke. Fanúšikovia začali okamžite špekulovať o možnom reunione kapely. No podľa stránky Billboard ide o založenie superskupiny PROPHETS OF RAGE z členov RAGE AGAINST THE MACHINE, PUBLIC ENEMY a CYPRESS HILL. Tú by mali tvoriť gitarista Tom Morello, basák Tim Commerford a bubeník Brad Wilk (všetci RATM), ktorých doplňujú Chuck D (PUBLIC ENEMY) a B-Real (CYPRESS HILL). Prvý koncert je oznámený na 3. júna v Hollywood Palladium. Ešte dodáme, že „Take the Power Back“ je názov skladby od RATM a „Prophets of Rage“ zas song od PUBLIC ENEMY.

Thrash metalisti DEATH ANGEL zverejnili nový song „Father of Lies“ pochádzajúci z ich novej radovky „The Evil Divide“. Tá vyjde 27. mája prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Deathcorová kapela WHITECHAPEL zverejnila novú skladbu s názvom „The Void“ z ich novej štúdiovky „Mark of the Blade“, ktorá vyjde 24. júna prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Crossover veteráni D.R.I. vydajú 10. júna prostredníctvom Beer City Records päť skladbové EP-čko „But Wait… There´s More!“. Na TOMTO ODKAZE nájdete aj teaser. Mimo kompilácii a splitiek ide od roku 1995 o prvú nahrávku tejto kapely.