MASTODON začnú na jeseň nahrávať nový album, Dave Lombardo súčasťou reunionu MISFITS

MASTODON sa chystajú do štúdia. Pri comebacku MISFITS aj Dave Lombardo. Rysuje sa spolupráca s METALLICOU a Jasonom Newstedom? CROWBAR vydajú nový album. Slováci VENDETA s druhým albumom. GLOOm druhý album práve dokončujú.

Mastodon-Promo

MASTODON

Američania MASTODON ešte stále brázdia európske pódiá, no už teraz oznámili, že sa v období október/november odoberú do štúdia, aby začali nahrávanie v poradí siedmeho štúdiového albumu.

Skupina MISFITS chystá reunion v podobe starej zostavy, keď odohrá začiatkom septembra dva koncerty. Ku Glennovi Danzigovi, Onlym a von Frankensteinovi sa pridá bubeník Dave Lombardo (ex-SLAYER). Nevylučuje sa, že ďalšie koncerty budú nasledovať.

Jason Newsted, bývalý basák METALLICY prezradil, že je v kontakte zo svojimi bývalými parťákmi, kvôli určitej spolupráci. Podrobnejšie detaily však prezradiť nechcel. Na otázku či je tento kontakt priateľský a súvisí s biznisom alebo spoluprácou odpovedal, že je to z každého trochu.

Sludge metalisti CROWBAR vydajú 28. októbra prostredníctvom Entertainment One nový štúdiový album „The Serpent Only Lies“, pričom 1. septembra zverejnia singel s názvom „Falling While Rising“.

Domáci thrash metalisti VENDETA z Martina majú vonku druhý radový album s názvom „Failure of Humankind“. Nižšie nájdete artwork spomínanej novinky a aj titulnú skladbu.

vendeta-failure-of-humankind

VENDETA – Failure of Humankind

Slovenská skupina GLOOM pripravuje po desiatich rokoch v poradí druhý štúdiový album. Nahrávalo sa v júli a auguste v štúdiu Umpax v Prešove s Martinom Migašom, ktorý je zakladajúcim členom slovenskej popovej skupiny PEHA. Nový album sa bude volať „Catharsis“, fanúšikovia tejto gothic rock/metalovej bandy sa môžu tešiť na 8 piesní. Druhá štúdiovka by sa do obehu mala dostať do konca októbra. Zatiaľ si môžete vypočuť pilotný singel „Souls Walk Apart“, ktorý už od apríla stihol zožať kladné odozvy.