Nádielka čerstvých info: WITHIN TEMPTATION, AT THE GATES, JINJER, HALESTORM, BORKNAGAR a ďalší

WITHIN TEMPTATION a TERROR s novým klipmi. AT THE GATES vydajú dve EP. JINJER, RHAPSODY OF FIRE a MALEVOLENT CREATION zverejnili nové skladby. Ďalšie novinky hlásia aj BORKNAGAR, HATE, HALESTORM a PORTA INFERI.

WITHIN TEMPTATION

Holandská formácia WITHIN TEMPTATION sa prezentuje novým videoklipom k piesni „Raise Your Banners“ s hosťujúcim Andersom Fridénom z IN FLAMES. Spomínaná skladba pochádza z novej radovky „Resist“, ktorej vydanie bolo posunuté na 1. februára (pôvodne 14.12.) u Spinefarm Records.

Švédski death metalisti AT THE GATES vydajú 11. januára k európskemu turné s BEHEMOTH a WOLVES IN THE THRONE ROOM dve EP. Limitovaný sedempalec „The Mirror Black“ s hosťujúcim spevákom Robom Millerom (AMEBIX) ponúkne rovnomennú skladbu. B-strana zas song „Daggers of Black Haze“. V druhom prípade pôjde o digitálne EP „With the Pantheons Blind“. Na ňom nájdete všetkých 6 bonusových piesní z aktuálnej štúdiovky „To Drink from the Night Itself“ s hosťujúcimi Robom Millerom, Per Boderom (GOD MACABRE) a Mikaelom Nox Petterssonom (CRAFT).

Kapela JINJER zverejnila lyric video k novej skladbe „Dreadful Moments“ z ich chystaného EP „Micro“, ktoré vyjde 11. januára prostredníctvom Napalm Records.

Symphonic power metalová formácia RHAPSODY OF FIRE vypustila do sveta novú pieseň „The Legend Goes On“ z ich nového albumu „The Eighth Mountain“. Ten oficiálne vychádza 22. februára u AFM Records.

Kapela HALESTORM zverejnila dva 360°/VR live videoklipy k piesňam „Black Vultures“ a „Vicious“. Materiál sa natáčal v lete počas koncertu v Mohegan Sun v Uncasville, v štáte Connecticut.

Death metalisti MALEVOLENT CREATION ponúkajú k vypočutiu novú skladbu „Mandatory Butchery“ z chystanej štúdiovky „The 13th Beast“, ktorá uzrie svetlo sveta 18. januára vďaka vydavateľstvu Century Media Records.

Nóri BORKNAGAR sa nachádzajú v štúdiu, kde nahrávajú nový a zatiaľ nepomenovaný album. Novinku, o ktorej vydanie sa postará Century Media Records, očakávajte začiatkom budúceho roka.

Hardcoristi TERROR natočili nové videoklipy ku skladbám „In Spite of These Times“ a „One More Enemy“ z aktuálnej dosky „Total Retaliation“.

Poľskí death/black metalisti HATE sa tento mesiac zavrú v štúdiu Hertz, aby nahrali nový štúdiový album s pracovným názvom „Salve Ignis“. Novinka by mala vyjsť v lete u Metal Blade Records. Medzitým si môžete vypočuť raw verzie skladieb „Path to Arken“ a „In the Shrine of Veles“.

Českí progresívni melodici PORTA INFERI sa prezentujú novým videoklipom ku singlu „Flight 103“.