IRON MAIDEN zverejnili novú pieseň z chystaného albumu, FEAR FACTORY už majú náhradu za Burtona C. Bella

IRON MAIDEN zverejnili novú skladbu. FEAR FACTORY našli nového vokalistu. DESTRUCTION s novým gitaristom a novým singlom. HATE a 1914 vydajú nové albumy. OBSCURA, HALESTORM, GUTALAX a ROLO TOMASSI zverejnili nové skladby.

IRON MAIDEN

Veteráni IRON MAIDEN zverejnili novú pieseň s názvom „Stratego“ z albumu „Senjutsu“. V poradí sedemnásta štúdiovka uzrie svetlo sveta už v piatok 3. septembra prostredníctvom vydavateľstva BMG.

Industrial metalová kapela FEAR FACTORY našla náhradu za vokalistu Burtona C. Bella, ktorý kapelu opustil v septembri minulého roka. „Zatiaľ neprezradím, kto to je. Je to niekto, kto má skúsenosti a je celkom známy. Hneď, ako skončím turné so SOULFLY, sa vrátim do Los Angeles a s tým spevákom napíšem niekoľko nových skladieb. Rád by som ho predstavil práve s novou skladbou,“ vyjadril sa Dino Cazares v rozhovore pre Bucketlist TV.

Thrasheri DESTRUCTION oznámili, že ich rady opustil zakladajúci gitarista Mike Sifringer, jeho miesto zaujme Martin Furia. Zároveň dávame do pozornosti ich novú skladbu „State of Apathy“, ku ktorej natočili aj videoklip. „Pieseň „State of Apathy“ ukazuje akým smerom sa bude DESTRUCTION na novom albume uberať. Návrat ku koreňom, viac gitár a vám priamo do ksichtu. Mikeovi prajeme do budúcna len to najlepšie a pre nás je len jeden spôsob: Thrash Till Death!“ uvádza v tlačovej správe frontman Schmier.

Poľská blackened death metalová úderka HATE vydá 15. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový album „Rugia“. Nový materiál bol nahratý v priebehu troch týždňov v štúdiu Hertz, problémy nastali akurát pri mixovaní. „Tu sme narazili na mnoho problémov a tiež protichodných vízií. Producenti (bratia Wieslawski) mali vlastnú predstavu o celkovom zvuku, ktorá sa líšila od toho, čo som mal na mysli. Pokúšali sme sa nájsť dobrý kompromis, čo nám trvalo niekoľko mesiacov,“ vyjadril sa v tlačovej správe vokalista a gitarista Adam the First Sinner. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe titulnej skladby.

Kapele 1914 vyjde 22. októbra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový štúdiový album „Where Fear And Weapons Meet“. Prvú ukážku z neho obstaráva skladba „…And a Cross Now Marks His Place“ s hosťujúcim Nickom Holmesom z PARADISE LOST.

Technickí death metalisti OBSCURA vypustili do sveta titulnú skladbu z chystanej dosky „A Valediction“. Tá má dátum vydania stanovený na 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Skupina HALESTORM zverejnila nový singel „Back from the Dead“, podporený aj obrazovým materiálom. „Skladba je o prežití, ale nie vo fyzickom zmysle, aj keď viem, že najmä v posledných rokoch sa nás všetkých dotkla smrť. Pieseň je osobná a napísaná z hľadiska duševného zdravia. Chcela som dať sebe a svetu hard rockovú skladbu, ktorú môžeme nahlas zakričať, keď sa brány opäť otvorili. Dúfam, že vám pripomenie vašu silu jednotlivca a to, že nie ste sami,“ uvádza v tlačovej správe líderka Lzzy Hale.

Českí grinderi GUTALAX zverejnili novú skladbu „Backdoor Boys“ s hosťujúcim Julienom Truchanom z BENIGHTED. Spomínaný song je súčasťou novej radovky „The Shitpendables“, ktorá vyjde na jeseň tohto roka prostredníctvom vydavateľstva Rotten Roll Rex.

Britská formácia ROLO TOMASSI podpísala novú zmluvu s vydavateľstvom eOne a zároveň sa hlási o pozornosť s novým singlom „Cloaked“.