Budeme bez koncertov až do jesene 2021?

Dá sa predpokladať, že bez koncertov budeme ešte ďalších 18 mesiacov.

Metaloví fanúšikovia. Foto: Alena Červeňanská

Doktor Ezekiel Emanuel, ktorý pôsobí ako špeciálny poradca generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie, sa pre New York Times vyjadril, že vrátiť sa na masové verejné zhromaždenia nebude bezpečné ďalších 18 mesiacov.

„Reštartovanie hospodárstva sa musí uskutočniť postupne a začať väčšími odstupmi na pracovisku. Pri stavbách alebo výrobných halách, kde ste schopný udržať väčšiu vzdialenosť, je rozumné začať skôr. Pri väčších stretnutiach ako sú konferencie, koncerty a športové udalosti, ľudia hovoria o odklade na október tohto roka. Netuším, ako si môžu myslieť, že je to pravdepodobná možnosť. Myslím si, že tieto veci sa vrátia ako posledné. Realisticky hovoríme o jeseni 2021,“ vyjadril sa Ezekiel Emanuel pre New York Times.

Na Slovensku už oznámili zrušenie tohtoročných festivalov organizátori Flesh Party, Gothoom Open Air (viac informácií na TOMTO ODKAZE), ale aj trenčianskej Pohody. Vo svete sa zrušili napríklad gigantické festivaly Hellfest alebo Nova Rock. Britský festival Download sa zrušil tiež, avšak presúva sa do virtuálneho sveta. To znamená, že organizátori ukážu prostredníctvom Download TV rôzne doteraz nezverejnené vystúpenia, špeciálne rozhovory, exkluzívne zábery a sľubujú aj interaktívny obsah.