Líder TRIPTYKON chystá nový projekt. Novinky aj od WITHIN TEMPTATION či PARKWAY DRIVE

Tom G. Warrior chystá nový projekt. WITHIN TEMPTATION s novým klipom. PARKWAY DRIVE pracujú na novom albume. AMARANTHE dokončili nový album. INNER FEAR hlásia nový album a novú zostavu.

Thomas Gabriel Fischer aka Tom G. Warrior

Tom G. Warrior (TRIPTYKON, ex-CELTIC FROST) oznámil nový hudobný projekt. Jeho názov zatiaľ nepoznáme, no debutový album vyjde ešte tento rok. „Pre veľmi závažné dôvody, pre ktoré sme aj jednu osobu vyhodili z TRIUMPH OF DEATH, som ja a bubeník Pidi Leuenberger opustili projekt NIRYTH. Pracovali sme na tom jeden a pol roka, nahrali sme to cez moje vydavateľstvo a zafinancovali to, takže som toho vlastníkom a myslím si, že je to jeden z najlepších materiálov, aký som kedy napísal. Je to veľmi temná hudba, no nie heavy ani doom metal. Je to veľmi ťažké opísať. Je to veľmi groovy, psychedelické a hypnotické. Mali sme veľký konferenčný hovor s Nuclear Blast Records a trochu to zmeníme, pridáme tri nové piesne a neskôr v tomto roku vyjde album. Bude to pod iným názvom, meno NIRYTH sme opustili. Chceli sme čistý štart a nemať k tomu žiadne zlé pocity. Detaily budú oznámené čoskoro,“ prezradil Tom G. Warrior v rozhovore pre Metal Wani.

Holandská formácia WITHIN TEMPTATION natočila nový videoklip k čerstvému singlu „Entertain You“.

Austrálčania PARKWAY DRIVE využívajú súčasnú situáciu bez koncertov na písanie nového materiálu. Aktuálne majú veľa nápadov a dúfajú, že to tak zostane, aj keď sa k rozpísanému materiálu vrátia. Zatiaľ posledný album „Reverence“ vydali v roku 2018.

Kapela AMARANTHE dokončila práce na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Novinka vyjde 28. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Česká dark metalová formácia INNER FEAR oznámila, že v lete pôjde nahrávať nový album s názvom „Cäzilia“. V kapele prišlo taktiež k personálnym zmenám. Novými posilami sú vokalista Chymus (ex-ISACAARUM), nórska speváčka Nell Sigland a basgitarista Krusty. Album vyjde na jeseň tohto roka.