CRADLE OF FILTH presunuli koncertný live stream, MACHINE HEAD lákajú na nový singel

MACHINE HEAD teasujú nový singel. CRADLE OF FILTH presunuli plánovaný koncertný live stream. Zmeny v zostave FLESHGOD APOCALYPSE. SOILWORK vydajú nové EP. ARMORED SAINT a HATEBREED s novými klipmi. KORPIKLAANI a SOEN vydajú nové albumy. Novinky hlásia aj THE PRETTY RECKLESS a PERIPHERY.

CRADLE OF FILTH

CRADLE OF FILTH boli nútení presunúť koncertný live stream, ktorý sa mal uskutočniť 30. októbra v kostole Sv. Márie v Colchesteri. „Kvôli pretrvávajúcej koronakríze a neistote cestovania, musíme žiaľ posunúť dátum nášho live streamu, keďže členovia kapely bývajú mimo Veľkej Británie. Dátum predstavenia je 20. február 2021. Všetky vstupenky zostávajú v platnosti a každý, kto si ich kúpil, je automaticky prihlásený do súťaže o gitaru „Midian“ v hodnote viac ako 2 000 dolárov. Priamy prenos v budúcom roku sa uskutoční na zatiaľ nezverejnenom a väčšom mieste s dvojnásobnou produkciou,“ píše sa vo vyhlásení kapely.

Kapela MACHINE HEAD láka na nový singel „My Hands are Empty“, ktorý vyjde 6. novembra. Frontman Robb Flynn v lete prezradil, že tu nie je žiadny tlak na vydanie dlhohrajúcej nahrávky. „Momentálne je to o vydávaní singlov. Myslím si, že album sa určite objaví a niektoré z týchto piesní môžu na ňom skončiť. Pre mňa je to o neustálom prúde vydávania muziky,“ vyjadril sa pre Knotfest.com.

Symfonickí death metalisti FLESHGOD APOCALYPSE oznámili, že gitarista Fabio Bartoletti, bubeník Eugene Ryabchenko a vokalistka Veronica Bordacchini, už viac nie sú iba výpomocou na koncertoch či albumoch, ale stali sa oficiálnymi členmi kapely. Pod správou si môžete taktiež vypočuť akustickú verziu piesne „The Day We’ll Be Gone“.

Švédi SOILWORK vydajú 4. decembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records päťskladbové EP „A Whisp of the Atlantic“. K prvému singlu z neho, „The Nothingness and the Devil“, natočili aj videoklip.

Americká formácia ARMORED SAINT nahrala nový obrazový materiál ku skladbe „Missile to Gun“ z čerstvej štúdiovky „Punching the Sky“.

Hardcoristi HATEBREED majú nový videoklip k songu „Instinctive (Slaughterlust)“ z chystanej dosky „Weight of the False Self“. Tá má dátum vydania stanovený na 27. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Fínski folk metalisti KORPIKLAANI vydajú 5. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album „Jylhä“. Prvou ukážkou z neho, je skladba „Leväluhta“, ktorú podporili aj videoklipom.

Prog rockerom SOEN vyjde 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music nový album „Imperial“. Nižšie si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe piesne „Antagonist“.

Kapela THE PRETTY RECKLESS sa hlási o slovo s novou skladbou „Broomsticks“ z albumu „Death by Rock and Roll“. Ten by mal vyjsť začiatkom budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Djentová formácia PERIPHERY vydá 13. novembra (v digitálnej forme) svoj vôbec prvý živák „Live In London“. Materiál sa nahrával 15. novembra 2019 počas koncertu v londýnskom O2 Forum Kentish Town. Ako ukážka poslúži skladba „Marigold“.