DEVILDRIVER – Dealing with Demons, Volume I

DEVILDRIVER nám na svojom deviatom štúdiovom albume „Dealing with Demons, Volume I“ ponúkajú porciu moderne znejúceho materiálu.

Nečakanie žiadne odbočky, experimenty alebo prekvapenia. Jednoducho budeme mať čo dočinenia s moderným a poctivým metalom. Melodickosť novinky je napriek tvrdému základu skutočne veľkou devízou, ktorou disponuje. Príjemne „hopkajúce“ refrény určite potešia aj takých fanúšikov MACHINE HEAD.

DEVILDRIVER – Dealing with Demons, Volume I

Veľmi dobré vrstvenie nástrojov a hutnosť, akou kapela svoje piesne podáva, je skutočne excelentná. Zaujímavé nápady, melódie, ale aj celková atmosféra albumu patria k jeho ozdobám. Na novinke nie je žiadny priestor na prestávku či krátke vydýchnutie. Jasne čitateľná je aj dávka groove, ktorá zdobí nahrávku „Dealing with Demons, Volume I“.

Moderná porcia metalu na ploche 40 minút s desiatimi piesňami občas zájde až do metalcorových vôd, no občas nadobúdam pocit, že počúvam jednu pieseň. A album sa akoby zlieva dokopy. To by som označil za najväčší problém tohto materiálu.

DEVILDRIVER

Čerstvá novinka má výborný zvuk, aj celkovú auru. Ťažko vyzdvihnúť jeden song alebo sa detailne rozpisovať. V piesňach je kladený silný dôraz na ich melodickosť a údernosť. Silným elementom je aj samotný vokál Deza Fafaru, ktorý perfektne zapadá do nástrojov.

Deviaty album DEVILDRIVER nie je ničím prelomovým alebo unikátnym. Dokáže však upútať na prvý pohľad a je príjemným odreagovaním v tejto neľahkej koronadobe.

Hodnotenie autora: 7,5 / 10

Páčia sa vám naše autorské články? Ak máte záujem, môžete nás podporiť ľubovoľnou sumou. Peniaze využijeme na prevádzku Valhalla.sk.

Žáner: groove metal
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Napalm Records
Dátum vydania: 02.10.2020
Web: https://www.devildriver.com/
Zostava:
Dez Fafara – spev
Mike Spreitzer – gitara
Neal Tiemann – gitara
Diego Ibarra – basgitara
Austin D’Amond – bicie
Tracklist:
Keep Away from Me (04:19)
Vengeance is Clear (03:35)
Nest of Vipers (03:57)
Iona (04:15)
Wishing (04:20)
You Give Me A Reason To Drink (03:57)
Witches (03:10)
Dealing with Demons (04:17)
The Damned Don’t Cry (03:37)
Scars Me Forever (04:06)
Diskografia:
Devildriver – 2003
The Fury of Our Maker’s Hand – 2005
The Last Kind Words – 2007
Pray for Villains – 2009
Beast – 2011
Winter Kills – 2013
Trust No One – 2016
Outlaws ‚Til the End, Vol. I – 2018
Dealing with Demons, Volume I – 2020
Definitíva:
Novinka od DEVILDRIVER je v podstate perfektne rozbehnutý vlak, ktorý nemá žiadne stanice, až na tú cieľovú. „Dealing with Demons, Volume I“ je rýdzo modernou metalovou záležitosťou, v ktorej je kladený dôraz na hutnosť a zdravú agresivitu materiálu.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články