KILLER BE KILLED – Reluctant Hero

V posledných rokoch vzniká veľa superkapiel so zvučnými menami hudobníkov, ktoré by mali obstáť vo veľkej skúške na hudobnom poli. Jednou z takých sú aj KILLER BE KILLED.

O skupine KILLER BE KILLDED môžeme pokojne napísať, že je to ozaj hviezdna zostava skutočne žiarivých muzikantov. Ich rovnomenný debut z roku 2014 (recenzia TU) bol skutočne silným sústom pre metalové zvukovody, preto bola metalová obec skutočne zvedavá, ako budú pokračovať. Tešil som sa na ich novinku „Reluctant Hero“ ako malé dieťa.

KILLER BE KILLED – Reluctant Hero

Pripomeňme si len v krátkosti, že tento metalový kolos tvoria Max Cavalera (SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY, ex-SEPULTURA), Troy Sanders (MASTODON), Greg Puciato (THE DILLINGER ESCAPE PLAN) a Ben Coller (CONVERGE). Štvorlístok ako lusk. A keď sa pozrieme na domovské kapely umelcov, o novinke KILLER BE KILLED môžeme povedať, že je to mix ich štýlov.

Veľkým bonusom nového materiálu je rozloženie sily jednotlivých členov. Perfektné spevy, ktoré sú úžasne podelené do rôznych pasáží. A práve vokály sú najväčšou zbraňou aktuálnej novinky. Greg Puciato je ostrý ani britva, Troy Sanders zase mohutne silný a Max Cavalera – to je kapitola sama o sebe. Jeho hlas by poznal asi aj mŕtvy.

Album pôsobí zdravo agresívne a veľmi hutne. Každý z troch vokalistov má absolútne inú farbu hlasu a pritom do seba tak perfektne zapadajú. Spev je dynamický a thrashovo valiaci. Nástroje tvoria nádhernú mozaiku zvukov, ktorá určite poteší všetkých fanúšikov vyššie zmienených kapiel.

KILLER BE KILLED

Hudobníci sa sami zaraďujú do škatuľky groove metal/metalcore, no cítiť z albumu aj veľa thrash metalových prvkov. „Reluctant Hero“ je voľným pokračovaním debutu „Killer be Killed“. Na ploche 48 minút sa nachádza jedenásť piesní, ktoré oplývajú výborným zvukom a silnými nápadmi.

Hutné a rázne piesne sú skutočnou lahôdkou pre metalových fanúšikov. Starších alebo mladších – bez rozdielu. Pilotná pieseň „Deconstructing Self-Destruction“ demonštruje absolútnu silu celého albumu. Nájdete v nej všetko, čo zdobí toto hviezdne zoskupenie. A že je hviezdny aj výsledok, môžem iba potvrdiť. Brutálne dobre „rozdelenie práce“ jednoducho zbiera svoje ovocie.

Piesne sa od seba líšia, čo je ďalšia výhoda. Napríklad taká „Filthy Vagabond“ má našliapnuté na mathcorové šialenstvo, potom vás prekvapí pomerne melodický, až štadiónový refrén. „The Great Purge“ zase atmosferickým poňatím metalu a záverečná „Relucant Hero“ je v skutku krásnym eposom.

Ako som spomínal v úvde, v posledných rokoch vzniká veľa superkapiel. KILLER BE KILLED dokázali, že patria medzi špičku týchto zoskupení.

Hodnotenie autora: 8,5 / 10

Páčia sa vám naše autorské články? Ak máte záujem, môžete nás podporiť ľubovoľnou sumou. Peniaze využijeme na prevádzku Valhalla.sk.

Žáner: groove/thrash metal
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Nuclear Blast Records
Dátum vydania: 20.11.2020
Web: https://www.killerbekilled.com/
Zostava:
Greg Puciato – spev, gitara
Max Cavalera – spev, gitara
Troy Sanders – spev, basgitara
Ben Koller – bicie
Tracklist:
Deconstructing Self-Destruction (04:34)
Dream Gone Bad (04:15)
Left of Center (03:30)
Inner Calm From Outer Storms (03:53)
Filthy Vagabond (03:48)
From A Crowded Wound (07:12)
The Great Purge (04:13)
Comfort From Nothing (04:18)
Animus (01:08)
Dead Limbs (04:48)
Reluctant Hero (06:05)
Diskografia:
Killer be Killed – 2014
Reluctant Hero – 2020
Definitíva:
Hviezdne zoskupenie KILLER BE KILLED prišlo s druhou štúdiovkou „Reluctant Hero“, ktorá pôsobí zdravo agresívne a hutne. Najväčšou zbraňou sú rôznorodé vokály pánov Puciata, Cavaleru a Sandersa, ktoré do seba parádne zapadajú. Rázne songy sú lahôdkou pre metalových fanúšikov.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články