CANNIBAL CORPSE – Violence Unimagined

Legendárni rezníci CANNIBAL CORPSE vydali v apríli jubilejný 15. štúdiový album, ktorý nazvali „Violence Unimagined“.

Bez nejakých teplých úvodov je nutné napísať to, čo zrejme každý očakával. Na aktuálnej novinke nájdu skalní fanúšikovia svoju porciu takého death metalu, na aký sme u CANNIBAL CORPSE zvyknutí. Jedenásť nekompromisných piesní sa nachádza na ploche 45 minút.

CANNIBAL CORPSE – Violence Unimagined

Gitarové umenie Roba Baretta a Erika Rutana je skutočne miestami len ťažko uchopiteľné. Ich ultra rýchle ponímanie e prevedenie riffov je obdivuhodné. Geniálneho bubeníka Paula Mazurkiewicza zase dopĺňa perfektná basová linka Alexa Webstera a nad všetkým kraľuje famózny growling Georgeho „Corpsegrindera“ Fishera.

Môžeme povedať, že v histórii death metalu je kapela CANNIBAL CORPSE skutočná legenda, ak nie míľnik žánru. Kapela znie aj v roku 2021 nesmierne sviežo a agresívne, ani by bola na prahu svojho začiatku a potrebuje zbúrať všetky bariéry. Tento album je dôkazom toho, že skupine to nesmierne šliape aj po 33. rokoch existencie. Ide na plný plyn a album „Violence Unimagined“ je len skutočnosťou, že sa ešte ani len náhodou nechystajú do dôchodku.

Hneď úvodná „Murderous Rampage“ je šialená a maximálne vybičovaná. Úvod ako vyšitý, ale v podstate nemá zmysel opisovať tieto rýchle death metalové skladby. Je potrebné si ich pustiť do slúchadiel s maximálnou intenzitou. Musím však spomenúť zabijácky a takmer neľudský song „Inhumane Harvest“. Tej je vskutku šialený a geniálny.

CANNIBAL CORPSE

Novinka „Violence Unimagined“ bude veľmi dôležitým míľnikom v histórii kapely, aj keď to by mal ukázať až čas. Extrémne death metalové a nekompromisné skladby, ktoré svoju štruktúru a zvuk zásadne nijako nezmenili v podstate od svojich začiatkov, sú len dôkazom toho, že CANNIBAL CORPSE patria k legendám tohto žánru a poctivo sa držia svojho remesla.

Čím album počúvam viac, tým cítim viac hnisavých mŕtvol z ich úžasných coverov a ani novinka za ničím nezaostáva. Skutočne strašidelné a mrazivé. Presne ako vnútro. Drsné a kreatívne šialené. A čím viac tento album počúvam, tým sa mi viac dostáva pod kožu a viac ma baví. Je v ňom toľko sily a hutnosti, ktorá nedovoľuje zabudnúť na death metalové korene, ktoré majú svoje pevné miesto aj na jubilejnom pätnástom počine.

Musím uznať, že mi novinka CANNIBAL CORPSE zvyšuje aj tepovú frekvenciu. Výborný death metalový album, veľmi dobrá práca hudobníkov, ktorí si na každom poste zastali svoje miesto na sto percent.

Hodnotenie autora: 8 / 10

Páčia sa vám naše autorské články? Ak máte záujem, môžete nás podporiť ľubovoľnou sumou. Peniaze využijeme na prevádzku Valhalla.sk.

Žáner: death metal
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Metal Blade Records
Dátum vydania: 16.04.2021
web: http://www.cannibalcorpse.net/
Zostava:
George „Corpsegrinder“ Fisher – vokály
Rob Barrett – gitara
Erik Rutan – gitara
Alex Webster – basgitara
Paul Mazurkiewicz – bicie
Tracklist:
Murderous Rampage (04:07)
Necrogenic Resurrection (03:06)
Inhumane Harvest (04:32)
Condemnation Contagion (04:17)
Surround, Kill, Devour (04:10)
Ritual Annihilation (03:48)
Follow The Blood (04:39)
Bound And Burned (04:04)
Slowly Sawn (03:30)
Overtorture (02:28)
Cerements of the Flayed (04:07)
Diskografia:
Eaten Back to Life – 1990
Butchered at Birth – 1991
Tomb of the Mutilated – 1992
The Bleeding – 1994
Vile – 1996
Gallery of Suicide – 1998
Bloodthirst – 1999
Gore Obsessed – 2002
The Wretched Spawn – 2004
Kill – 2006
Evisceration Plague – 2009
Torture – 2012
A Skeletal Domain – 2014
Red Before Black – 2017
Violence Unimagined – 2021
Definitíva:
Šialená porcia death metalu. Miestami neľudských výkonov a všetkého, čo môže death metalový fanúšik od legendárnej kapely v roku 2021 očakávať. CANNIBAL CORPSE znejú na jubilejnej 15. štúdiovke stále nesmierne agresívne a sviežo. Kapela ako vždy ide na plný plyn. Nahrávka „Violence Unimagined“ je len dôkazom toho, že sa títo americkí rezníci ešte ani len náhodou nechystajú do dôchodku.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články