Nový song SLIPKNOT inšpiroval dokument o sériovom vrahovi. Novinky aj od HYPOCRISY, Ozzyho či BLIND GUARDIAN

SLIPKNOT a HYPOCRISY zverejnili čerstvé songy. Nový album Ozzyho Osbourna vyjde budúci rok. BLIND GUARDIAN vydajú nový singel. DEEP PURPLE zverejnili novú skladbu. JETHRO TULL vydajú nový album po 18 rokoch.

SLIPKNOT

Kapela SLIPKNOT vypustila do sveta nový singel s názvom „The Chapeltown Rag“. „Je to klasický SLIPKNOT,“ povedal Corey Taylor o skladbe inšpirovanej dokumentom, ktorý informoval o sériovom vrahovi Yorkshire Ripper. Ten koncom 70. rokov zavraždil viacero žien na predmestí Chapeltown vo West Yorkshire v Spojenom kráľovstve. „Je to frenetické. Ale textovo je to o rôznych manipuláciách, ktoré sa môžu stať, keď sa sociálne siete stretnú so samotnými médiami. A spôsobmi, ktorými sa nás tieto manipulácie môžu snažiť ťahať rôznymi smermi. Všetci sa na tom stávame závislými, čo je veľmi, veľmi nebezpečné,“ dodal. Spomínaná skladba je súčasťou nového a zatiaľ nepomenovaného albumu.

Švédska formácia HYPOCRISY zverejnila novú skladbu „Children of the Gray“ z chystanej dosky „Worship“. Tá má dátum vydania stanovený na 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. O tvorbu animovaného videoklipu sa postaral Costin Chioreanu, ktorý podľa lídra skupony Petra Tägtgrena dokonale zilustroval jeho slová.

Nový album OZZYHO OSBOURNEA by mal vyjsť začiatkom budúceho roka. Naznačuje to finančná správa vydavateľstva Sony s očakávanými vydaniami na nasledujúcich šesť mesiacov. Hoci sa v správe neuvádza žiadny konkrétny dátum vydania, Ozzy, ktorý je u Sony Music, nedávno potvrdil, že pre jeho ďalšiu štúdiovku bolo nahraných 15 skladieb. Opäť spolupracuje s producentom Andrewom Wattom. Na novinke by mali hosťovať Jeff Beck, Eric Clapton, Tony Iommi a Zakk Wylde. Okrem toho dávame do pozornosti jeho nový videoklip ku piesni „Flying High Again“ pri príležitosti 40. výročia albumu „Diary of Madman“. Reedícia tejto dosky vyjde na vinyle v rámci Black Friday 12. novembra, avšak len v USA. V digitálnej forme je k dispozícii od 5. novembra.

Nemci BLIND GUARDIAN vydajú 3. decembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records sedempalcový singel „Deliver Us from Evil“, ako ochutnávku z pripravovaného albumu. Ten by mal vyjsť v septembri budúceho roka. Vinyl bude obsahovať bonusovú skladbu „Merry Xmas Everybody“, CD formát ponúkne okrem toho aj živú verziu piesne „Violent Shadows“. „Vieme, že medzera medzi súčasnosťou a vydaním albumu v roku 2022 je bolestne dlhá. Ani my, ani naše vydavateľstvo, nedokážeme vzdorovať súčasnej celosvetovej ekonomickej kríze. Stručne povedané: Za túto situáciu nemožno nikoho viniť. S „Deliver Us from Evil“, dostanete ďalšiu sladkú ochutnávku veľmi intenzívneho a živého albumu, ktorý snáď zvýši vaše radostné očakávanie do nášho ďalšieho úderu. Nenecháme vás čakať ďalších 10 mesiacov len s dvoma skladbami. Sľubujem vám, že budete vždy ohromení. Na zdravie digitálnej ére a jej nekonečným možnostiam. Ach, a názov albumu. Jeden je, ale ešte vám ho nepoviem. Toto by teraz prezrádzalo príliš veľa,“ povedal frontman kapely Hansi Kürsch.

Veteráni DEEP PURPLE zverejnili cover skladbu „Oh Well“ od FLEETWOOD MAC. Pieseň je súčasťou ich albumu coverov „Turning to Crime“, ktorý vyjde 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.

Britskí rockeri JETHRO TULL vydajú 28. januára 2022 prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music nový album „The Zealot Gene“. Nižšie si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe klipovky „Shoshana Sleeping“. „Zatiaľ čo ja mám úprimnú záľubu v pompéznosti a rozprávkovom rozprávaní Svätej knihy, stále cítim potrebu spochybňovať a vyvodzovať z textu niekedy až nespravodlivé paralely. Dobrí, zlí a vyslovene škaredí dvíhajú hlavu, no sú prešpikovaní prvkami lásky, úcty a nehy,“ vyjadril sa líder kapely Ian Anderson k biblickému rozprávaniu novej štúdiovky. Ešte dodáme, že poslednú dosku „The Jethro Tull Christmas Album“ vydali v roku 2003.