AMON AMARTH poodhalili tvorbu nového albumu, novinka LAMB OF GOD je reakciou na šialený svet

AMON AMARTH ponúkajú náhľad na tvorbu nového albumu. LAMB OF GOD a THE DEVIL WEARS PRADA vydajú nové štúdiovky. PARKWAY DRIVE zverejnili nový singel. LORDI s novým gitaristom.

AMON AMARTH

Vikingovia AMON AMARTH zverejnili prvé zo série videí, ktoré ponúkajú náhľad na tvorbu nového albumu „The Great Heathen Army“. Dátum vydania je stanovený na 5. augusta prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Kapela LAMB OF GOD oznámila, že 7. októbra jej prostredníctvom vydavateľstva Epic Records vyjde nový album „Omens“. Prvý singel s názvom „Nevermore“ zverejnia v piatok, 10. júna. „Svet je šialený a neustále sa mení. Omens je reakciou na stav sveta. Je to mimoriadne naštvaná nahrávka,“ povedal frontman Randy Blythe. Novinka, ktorá ponúkne 10 skladieb, má byť zároveň najrozmanitejším počinom LAMB OF GOD. „Vnútorné fungovanie kapely nebolo nikdy lepšie. Môžete to počuť na novom albume a vidieť počas našich vystúpení. A ak ste v našej blízkosti čo i len päť minút, môžete to cítiť,“ dodal gitarista Mark Morton.

Austrálska formácia PARKWAY DRIVE zverejnila nový a klipom podporený singel „Glitch“. Pieseň skúma veci, ktoré naša myseľ zažíva, keď nie sme hore, ale ešte nespíme – svet nočných hrôz a spánkovej paralýzy. Je to tiež prvý nový materiál skupiny od albumu „Reverence“ z roku 2018. „PARKWAY DRIVE vždy kráčali po línii vyvažovania svetla a tmy a „Glitch“ nie je výnimkou. Zvukovo sme sa zamerali na vytvorenie temnej, ťažkej a znervózňujúcej cesty, pričom sme stále tvorili melódiu, ktorá sa vryje do vašej mysle. Textovo sa pieseň zaoberá fenoménom nočných hrôz a spánkovej paralýzy. Všetci vieme, akú silu má naša myseľ, ale skutočný teror sa prejaví, keď vaša myseľ a všetky jej obavy prevezmú fyzickú kontrolu nad vaším telom. Chyba v tvojom mozgu, kde sa krížia nočné mory a realita,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Metalové monštrá LORDI privítali vo svojich radoch nového gitaristu s prezývkou Kone. Ten prichádza ako náhrada za dlhoročného gitaristu Amena (vlastným menom Jussi Sydänmaa), ktorý bol začiatkom mája z kapely vyhodený.

Metalcoristi THE DEVIL WEARS PRADA vydajú 16. septembra prostredníctvom vydavateľstva Solid State Records nový album „Color Decay“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Salt“. „Skladba je o snahe posunúť sa vpred a potom mať pocit, že sa nič nemení, aj keď ste zdanlivo urobili všetko správne. Je to ten druh pocitu, ktorý vás núti spochybňovať každý krok, ktorý ste kedy urobili. Pôvodne boli texty len o problémoch s písaním piesní pre našu novú nahrávku, ale čoskoro sme si uvedomili, že tento pocit boja sa vzťahuje na viac vecí v našich životoch. Je to skutočne prelomová pieseň a umožnila nám ponoriť sa ešte hlbšie do toho, čo sa stalo novinkou Color Decay,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení skupiny.