Bohatý blok správ: PARADISE LOST, LAMB OF GOD, CORPSEGRINDER, BLOODBATH, DARKTHRONE a ďalší

Zmena v zostave PARADISE LOST. LAMB OF GOD zverejnili novú skladbu. CORPSEGRINDER a BLOODBATH sa hlásia s novými videami. DARKTHRONE a DRUDKH oznámili nové albumy. Festival Gothoom potvrdil ďalšiu formáciu pre nadchádzajúci ročník. Vyjde nový boxset od CELTIC FROST. Novinky aj od ALTER BRIDGE, XANDRIA, POETRY IN TELEGRAMS, ANTARES a MOORAH.

PARADISE LOST

Veteráni gotického metalu PARADISE LOST oznámili, že ich rady opustil bubeník Waltteri Väyrynen. Počas ich európskeho turné zasadne na bubenícku stoličku Guido Montanarini (STRIGOI). „Bola to neuveriteľná cesta a som hrdí na to, že som bol súčasťou histórie tejto legendárnej kapely, odohral stovky koncertov po celom svete a nahral posledné dva štúdiové albumy. Treba zdôrazniť, že moje rozhodnutie nezahŕňa absolútne žiadnu zlú krv alebo drámu. Chlapcov v kapele budem navždy považovať za svojich priateľov a budú mi všetci veľmi chýbať. Čo sa mňa týka, myslím, že sa čoskoro ozvem, toto nie je rozlúčka,“ napísal Väyrynen v oficiálnom vyhlásení.

Skupina LAMB OF GOD zverejnila novú skladbu „Grayscale“ z chystanej dosky „Omens“. „Grayscale vás udrie do tváre. Má v sebe trochu toho hardcorového pocitu. V podstate sme dokončili písanie nahrávky a ja som napísal túto pieseň mysliac si, že to nebude nevyhnutne skladba pre LAMB OF GOD. Poslal som ju Joshovi Wilburovi, nášmu producentovi, aby ju skontroloval a odpovedal: „Perfektné, toto je posledná skladba, ktorú potrebujeme na nahrávku,“ vyjadril sa gitarista Willie Adler. V poradí deviata štúdiovka im vychádza 7. októbra prostredníctvom vydavateľstva Epic Records.

George „Corpsegrinder“ Fisher (CANNIBAL CORPSE) sa prezentuje animovaným videoklipom ku skladbe „Bottom Dweller“ z jeho aktuálnej sólovky „Corpsegrinder“.

Kapele DARKTHRONE vyjde 28. októbra prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records nový album s názvom „Astral Fortress“. Novinka ponúkne celkovo 7 skladieb.

Death metalisti BLOODBATH sa hlásia o slovo s novým lyric videom ku skladbe „No God Before Me“ z dnes (9.9.) vydanej štúdiovky „Survival of the Sickest“.

Organizátori festivalu Gothoom potvrdili ďalšie zoskupenie pre nadchádzajúci ročník. Sú nimi black metalisti NORDJEVEL z Nórska. Indoor edícia festivalu Gothoom sa uskutoční v dňoch 28.-29.4. 2023 v kultúrnom dome v obci Žemberovce.

Vydavateľstvo Noise Records vydá 28. októbra deluxe boxset (CD/LP) kapely CELTIC FROST s názvom „Danse Macabre“. Vydanie obsahuje nasledujúce remastrované nahrávky aj s bonusmi: „Morbid Tales“, „To Mega Therion“, „Into the Pandemonium“ a „Emperor´s Return“. Ďalej nahrávky zo skúšobne „Grave Hill Bunker Rehearsals“, 40-stranovú knihu „Morbid Tale“, plagát, odznak a nášivku.

Nemecká symphonic metalová formácia XANDRIA zverejnila nový singel „You Will Never Be Our God“ s hosťujúcim Ralfom Scheepersom (PRIMAL FEAR). „Táto pieseň je o nebezpečenstve, v ktorom sa nachádza otvorená, pluralitná a demokratická spoločnosť. Zvonku aj zvnútra sa autoritárske sily snažia apelovať na nízke inštinkty v ľuďoch, aby nad nimi vládli svojou mocou. Zdalo sa, že spoločnosti napredujú v tom, že sú otvorenejšie, tolerantnejšie voči menšinám a rozmanitosti, a demokracia a sloboda akoby prichádzali pre väčšiu časť ľudí. Zdá sa však, že namiesto zlepšovania smerujeme k horšiemu. Autoritárska/totalitná ideológia, náboženský fundamentalizmus, antiveda, antifakty, chamtivosť, fašizmus, rasizmus, sexizmus, homofóbia – vy nikdy nebudete naším bohom!“ píše sa v tlačovej správe.

Skupina ALTER BRIDGE sa pripomína novou, klipom podporenou piesňou „Sin After Sin“ z dosky „Pawns & Kings“, ktorá uzrie svetlo sveta 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Na Pezinskom alternatívnom filmovom festivale (PAFF) mal v auguste premiéru krátky film „Medzihra“, inšpirovaný skladbou „In the Arena“ hudobného projektu POETRY IN TELEGRAMS. „Po klipe, lyric videu a kaleidoskopickom videoklipe k singlom z aktuálneho albumu Trivial Optical Tricks sme chceli vyskúšať opäť iný formát. Nechal som filmárovi Petrovi Čermákovi voľnú ruku a on natočil krátky film s Gregorom Hološkom a Ivanou Kološovou. Ide v podstate o jednoaktovku, ktorá bola inšpirovaná záverečnou piesňou z nášho EP, na ktorej sa okrem mňa podieľali dvaja hviezdni hostia – americký bubeník Gil Sharone (hrá v skupine Jerryho Cantrella, ex-Marilyn Manson, ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN) a nórsky saxofonista Jørgen Munkeby (SHINING, ex-JAGA JAZZIST),“ prezradil Johny Štefeček, gitarista a spevák POETRY IN TELEGRAMS. Scenáristom, kameramanom a režisérom snímky je Peter Čermák, o produkciu sa postarala Žanet Čermáková. – Tlačová správa

Black metalistom DRUDKH vyjde 11. novembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist nový album „All Belong to the Night“. Pod správou si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe skladby „November“.

Domáci death metalisti ANTARES natočili nový videoklip ku skladbe „Keď človek nevie“, z aktuálnej radovky „V“. „Skladba je o mizérii, ktorú dokáže človek napáchať pod vplyvom rôznych okolností, ktoré mu zatemnia myseľ,“ okomentovala kapela tento song.

Pražská blackmetalová kapela MOORAH zveřejnila nový videoklip ke skladbě „Sigillum Septima“. Klip je založený na záběrech z vystoupení Moorah v Hall Of Fame ve švýcarském Wetzikonu, kde kapela zahrála v rámci 30. výročního turné kultovních Švédů MARDUK. Skladba „Sigillum Septima“ představuje obrazy světa v době rozkladu falešných struktur, které volně navazují na obrazy citované z původního znění textu Apokalypsa (Zjevení Janovo). – Tlačová správa