Poriadna nálož noviniek: IN FLAMES, DARKTHRONE, INSOMNIUM, SAXON, HYPNOS, DOOMAS a ďalší

IN FLAMES, INSOMNIUM, SUICIDE SILENCE, HYPNOS, DOOMAS, HEIDEVOLK, AD INFINITUM a EUFORY zverejnili nové skladby. DARKTHRONE vydajú staronový album, SAXON zas ďalší album coverov. Novinky aj od DOWNFALL OF GAIA a ALTER BRIDGE.

IN FLAMES

Švédska formácia IN FLAMES vypustila do sveta novú skladbu „Meet Your Maker“, ku ktorej natočila aj videoklip. Pieseň je súčasťou albumu „Foregone“, ktorý vychádza 10. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Keď sme začali písať album Foregone, Meet Your Maker sa stala piesňou, ktorá udávala tón, pokiaľ ide o to, na čo sme sa zameriavali zvukovo aj tematicky,“ povedal líder skupiny Anders Fridén.

Kapele DARKTHRONE vyjde 10. februára prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records inštrumentálna verzia albumu „Goatlord“, s názvom „Goatlord: Original“. „Goatlord mal byť pôvodne druhý album DARKTHRONE v štýle debutu Soulside Journey, teda melodický a technický death metal v strednom tempe. Po dokončení skladieb sa však pozornosť presunula smerom k black metalu a primitívnejšiemu štýlu kompozície, a tak bol album odložený, zatiaľ čo sa začali práce na tom, čo malo byť black metalovým míľnikom – album A Blaze in the Northern Sky, ktorý obsahoval niektoré časti zo skladieb na Goatlord. Goatlord: Original obsahuje tieto kultové piesne v ich pôvodnej inštrumentálnej podobe, nahrané v skúšobni kapely (vokály boli pridané až v polovici 90. rokov predtým, ako prišlo oficiálne vydanie cez Moonfog Productions v roku 1996). Materiál bol prevzatý z pôvodnej pásky od Fenriza,“ informovala kapela na sociálnych sieťach. O obal sa postaral Zbigniew M. Bielak.

DARKTHRONE – Goatlord: Original

Skupina INSOMNIUM zverejnila novú skladbu „The Witch Hunter“ z albumu „Anno 1696“. V poradí deviata štúdiovka im vychádza 24. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Toto je kompozícia gitaristu Markusa Vanhalu. V skutočnosti neznie ako archetypálna skladba INSOMNIUM a má niekoľko veľmi zaujímavých prvkov. Jedna z piesní, ktoré sa podľa mňa najviac zlepšili v štúdiu a stala sa jedným zo singlov. Textovo pokračuje vo vyrozprávaní príbehu z pohľadu lovca čarodejníc,“ povedal vokalista a basák Niilo Sevänen.

Veteráni SAXON vydajú 24. marca prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music nový album coverov „More Inspirations“. Nižšie si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe skladby „The Faith Healer“ pôvodne od THE SENSATIONAL ALEX HARVEY BAND. Novinka ponúkne covery aj od KISS, CREAM, ALICE COOPER, RAINBOW, NAZARETH, ZZ TOP a iných.

Death metalisti HYPNOS sa hlásia o slovo s novou skladbou „Deathbirth pt.1/Birth“ z pripravovaného mini albumu „Deathbirth“, ktoré uzrie svetlo sveta v apríli prostredníctvom vydavateľstiev Einheit Produktionen (CD) a Nasphyr Records (LP).

Slovenská formácia DOOMAS prezentovala novú skladbu s názvom „Consumed by the Ocean: Father!“ z albumu „R´lyeh“, ktorý vychádza už zajtra, 21. januára, prostredníctvom ich vlastného vydavateľstva Gothoom Productions. Frontman kapely Peter Beťko sľubuje veľkú rozmanitosť nového albumu.

Martinská heavy/power metalová skupina EUFORY zverejnila v podobe lyric videa druhý singel s názvom „Day for Night“ z albumu „Fifth Dimension“. Ten vyjde 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Smile Music Records.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE zverejnili novú, klipom podporenú skladbu „Alter of Self“ z chystanej dosky „Remember…You Must Die“. Dátum vydania je stanovený na 10. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Alter of Self je hudobne oveľa melodickejším krokom ako skladby, ktoré sme vydali nedávno. Hovorí iným jazykom, ale stále má všetky tie kosti drviace groovy a breakdowny, ktoré by ste od nás očakávali. Textovo nie je náročná na interpretáciu. Ide o to urobiť takú veľkú dávku látky, ktorá mení myseľ, že začnete samého seba uctievať ako boha,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Mark Heylmun.

Post-black metalová kapela DOWNFALL OF GAIA zverejnila skladbu „Bodies as Driftwood“ z nového albumu „Silhouettes of Disgust“. „Album sa zameriava na príbehy ôsmich rôznych ľudí ako obyvateľov fiktívnej metropoly, z ktorých každý má svoje vlastné starosti a problémy. Samota, závislosť, strach zo zajtrajška, tlak zo strany spoločnosti/práce a iné veci, ktoré mnohí z nás pravdepodobne poznajú až príliš dobre. Pozerá sa na sebectvo a ignoranciu, všeobecný spôsob vzájomného jednania – ste jeden, obklopený miliónmi, obklopený všetkými tými siluetami znechutenia, obklopený vecami, ktorým sa chcete vyhnúť a ktoré nenávidíte. Posledných pár rokov pôsobivo dokázalo, čo môžete od ľudstva očakávať, a úprimne povedané, nie je to veľa,“ vyjadril sa gitarista a spevák Goncalves dos Reis. Štúdiová novinka sa k poslucháčom dostane 17. marca prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Kapela ALTER BRIDGE zverejnila nový videoklip ku piesni „Holiday“ z aktuálnej štúdiovky „Pawns & Kings“.

Folk/viking metalové zoskupenie HEIDEVOLK zverejnilo titulnú pieseň z albumu „Wederkeer“ , ktorý vyjde 24. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „Titulná skladba je silnou akustickou hymnou o vnútornej sile, hrdosti a presvedčení. Vo videu sme svedkami, ako sa mladá žena túla studeným tmavým lesom. Je stratená, no niečo v jej vnútri poháňa jej hľadanie a hovorí jej, aby vytrvala. Zrazu ju vábivý chválospev vtiahne na scénu mihotajúceho sa ohňa medzi stromami a tieňov mužov spievajúcich čistú a nekompromisnú hymnu. Keď nakoniec vstúpi do kruhu svetla, scéna, o ktorej si myslela, že bola svedkom, zmizla, akoby tam nikdy nebola,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Švajčiarski symfonici AD INFINITUM predstavili novú pieseň „Seth“ z nahrávky „Chapter III – Downfall“. Tá má dátum vydania stanovený na 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.