Novinky z táborov LINDEMANN, SOULFLY alebo SÓLSTAFIR

Vypočujte si ukážky skladieb projektu LINDEMANN. SOULFLY zverejnili artwork nového albumu. Konflikt v radoch  SÓLSTAFIR. WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER majú nový klip.

lindemann-artwork

LINDEMANN

Projekt LINDEMANN ponúka na SVOJEJ STRÁNKE  ukážky skladieb „Skills in Pills“, „Ladyboy“, „Fat“, „Golden Shower“ a „Yukon“, ktoré nájdete na debutovej doske s názvom „Skills in Pills“. Tá vyjde 23. júna prostredníctvom labelu Warner Bros.

Známa kapela Maxa Cavaleru SOULFLY, zverejnila artwork ich novej štúdiovej radovky nazvanej „Archangel“, ktorá sa dostane na pulty obchodov 14. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Entertainment. Album produkoval Matt Hyde, o artwork sa postaral Eliran Kantor. Na nahrávke sa bude nachádzať 10 skladieb, špeciálna edícia bude mať ešte tri bonusové piesne, z toho je jeden cover „You Suffer“ od NAPALM DEATH. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na DVD z vystúpenia na minuloročnom festivale Hellfest vo Francúzsku. Max Cavalera si na novinku prizval aj hostí, konkrétne Todda Jonesa (NAILS), Matta Younga (KING PARROT), nevlastného syna Ritchieho Cavaleru (INCITE) a syna Igora (LODY KONG).

soulfly-archangel

SOULFLY – Archangel

Islanďania SÓLSTAFIR oznámili, že vyhodili bubeníka Gummi Óli Palmasona z dôvodu bližšie nešpecifikovaného hlbokého osobného konfliktu, ktorý sa týka osttaných členov skupiny a podľa vyjadrenia kapely, nemôže byť vyriešený. Aj napriek týmto okolnostiam mu kapela ďakuje za tvrdú prácu počas dlhých rokov pôsobenia v tejto formácii. Svoje vyjadrenie uverejnil aj samotný Palmason, v ktorom uviedol, že 20. januára si namiesto informácii o nadchádzajúcom turné našiel v e-mailovej schránke správu od frontmana Aðalbjörn Tryggvasona, že už nie je členom kapely a bola mu zrušená letenka. Neskôr mu vraj bolo povedané, že kapela to môžno prehodnotí  za mesiac, polroka, alebo rok, no so správou o vyhodení nesmie ísť na verejnosť, inak by si naisto zrušil šancu na návrat. Ďalej uvádza, že Tryggvason nemal záujem o zmierenie, keďže si ihneď požiadal o patent mena SÓLSTAFIR v jeho vlastnom mene a nie v mene kapely. Palmasson tvrdí, že ako jediný člen investoval vlastné peniaze do kapely v ktorej bol od začiatku (1995) a nedostal žiadny podiel za predané albumy a ani žiadne uznanie za všetku prácu. (Kapela v nedávnom vyhlásení však oznámila, že svoj spravodlivý podiel dostane). Obe strany majú svoje verzie a ako to skutočne je sa zrejme nedozvieme. SÓLSTAFIR budú pokračovať v trojici a na koncertoch si budú vypomáhať hosťujúcim bubeníkom.

Zoskupenie WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER sa prezentuje novým videoklipom ku piesni „Exorzist“ z ich nedávno vydanej nahrávky „Wieder Geil!“.