Smúti celý svet: Zomrel zakladateľ MOTÖRHEAD, legendárny Lemmy Kilmister (†70)

Odišla obrovská ikona a celosvetová legenda . Vo veku 70 rokov navždy opustil tento svet líder MOTÖRHEAD, Lemmy Kilmister.

Presne na Štedrý deň oslávil Lemmy Kilmister jubilejné 70. narodeniny, ale už 28. decembra sa Lemmy porúčal z tohto sveta.  „Neexistuje žiadny jednoduchý spôsob, ako povedať, čo cítime … Náš mocný a ušľachtilý priateľ Lemmy zomrel dnes po krátkom boji s extrémne agresívnou formou rakoviny. O chorobe sa dozvedel iba 26. decembra, keď bol doma s rodinou a hral svoju obľúbenú videohru. Nemôžeme vyjadriť náš šok a smútok, neexistujú na to slová …,“ píše sa vo vyjadrení zvyšku kapely.

lemmygermanintnov2015_3_638

Lemmy Kilmister v roku 2015

Ian Fraser „Lemmy Kilmister“ sa narodil 24. decembra 1945 v Bursleme, tento svet navždy opustil 28. decembra v Los Angeles, prežil celý život v duchu hesla „Born to lose, lived to win“. Už dlhšie bojoval s viacerými chorobami, vďaka ktorým musel obmedziť aj alkohol a jeho obľúbené cigarety. Lemmy sa však nikdy sa nevzdával a nikdy sa nechcel vzdať toho, čo miloval najviac. Hudby a koncertov. Svedčí o tom, nedávno vydaný a už 22: štúdiový album MOTÖRHEAD nazvaný „Bad Magic“, alebo iba pred pár dňami natočený videoklip ku piesni „When the Sky Comes Looking for You“.

lemmyglastonbury2015_12_638

Lemmy

„Viac povieme v najbližších dňoch…, ale teraz, prosím, pustite si MOTÖRHEAD, pustite si HAWKWIND, pustite si Lemmyho hudbu NAHLAS. Dajte si drink alebo kľudne aj viacero, rozprávajte príbehy. Oslávte ŽIVOT, tohto krásneho a úžasného človeka, tak, ako ho oslavoval on sám. Presne tak by to chcel,“ píše sa ďalej vo vyhlásení  MOTÖRHEAD.

Táto tragická správa zasiahla aj mnohých Kilmisterových hudobných kolegov. „Stratil som jedného z mojich najlepších priateľov. Bude neuveriteľne chýbať. Bol bojovník a legenda. Uvidíme sa na druhej strane..,“ povedal Ozzy Osbourne.

„Lemmy si jedným z hlavných dôvodov prečo táto kapela existuje. Sme ti navždy vďační za všetky inšpirácie,“ uviedla METALLICA.

„Zomrel môj priateľ, budeš nám všetkým chýbať. Jeho meno bolo Lemmy a hral rock n roll. Odpočívaj v pokoji, môj priateľ,“ povedal Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR).

„Stratili sme kamaráta a legendu. Moje srdce je zlomené. RIP Lemmy, Born To Lose, Lived To Win,“ napísala na svoj Twitter skupina FOO FIGHTERS.

„Žil život snov a dostal sa na vrchol. To bol MOTÖRHEAD, ktorý hrali rock and roll,“ twitol Scott Ian (ANTHRAX).

„Zbohom Lemmy, milujem ťa, braček,“ napísal na Twitter Dave Mustaine (MEGADETH).

„Fuck! R.I.P. Lemmy. Je smutné, že veľa z nás videlo počas roka, že to príde, ale nikdy sme si nemysleli, že by sa to stalo naozaj… Všetci sme si mysleli, že bude žiť navždy…,“ napísal na Twitter zas Mike Portnoy.

Tak, či onak, odišla obrovská legenda, ktorá bude chýbať celému svetu. Lemmy, ďakujeme ti za množstvo skvelej hudby, ktorú si počas neuveriteľne dlhej kariéry vyprodukoval. Ďakujeme ti, že si strhol masy ľudí. Odpočívaj v pokoji.

lemmy-kilmister-rest-in-peace-1945-2015-70

R.I.P.