MACHINE HEAD zrušili už raz presúvané turné. Novinky hlásia aj KORN, MASTODON, Corey Taylor a ďalší

MACHINE HEAD zrušili už raz presunuté turné. KORN, MASTODON, Corey Taylor (SLIPKNOT), RED FANG a Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN) zverejnili nové skladby. Čerstvé správy aj od MARILYN MANSON, DEE SNIDER, CYTOTOXIN, WOLVES IN THE THRONE ROOM.

MACHINE HEAD

MACHINE HEAD zrušili už raz presunuté európske turné na jeseň 2020. Týka sa to teda aj bratislavského a pražského koncertu, ktoré mali byť v závere októbra. Ku všetkému sa vyjadril Rob Flynn na facebooku kapely: „S veľkou frustráciou a sklamaním musím informovať všetkých o (nie až tak šokujúcich správach), že vzhľadom na prebiehajúci pandémiu Covid-19, sa aj presunuté koncerty v Európe a Austrálii na jeseň 2020, zrušili. Tieto dátumy sa už nebudú tretíkrát znova plánovať. Keďže koronavírus stále pustoší svet, 17 z 19 krajín na turné po Európskej únii zakázalo vstup amerických občanov na ich územie a naopak. Ako iste viete, väčšina týchto dátumov už bola raz presunutá od pôvodného začiatku pandémie, ale bez akýchkoľvek známok o konci pandémie alebo objavenia zázračnej vakcíny, sme zodpovedným rozhodnutím radšej zrušili všetky koncerty. Za vrátenie už zakúpených lístkov, kontaktujte lokálnych promotérov. Nevieme, čo nám prinesie budúcnosť, ale nechceme nič iné, než sa vrátiť späť na cesty a urobiť pre vás trojhodinové šou. Úprimne dúfam, že sa uvidíme skôr ako neskôr.“

Kapela KORN zverejnila (NA TOMTO ODKAZE) novú cover skladbu „The Devil Went Down to Georgia“ s hosťujúcim raperom YelaWolfom, ktorá je pôvodne od THE CHARLIE DANIELS BAND. Všetok výťažok zo skladby poputuje neziskovej organizácii Awakening Youth. Tá pomáha mladým ľuďom, ktorí čelia strate rodiča v dôsledku rozvodu, závislosti, smrti, odovzdania na adopciu alebo z iných dôvodov.

Američania MASTODON vypustili do sveta nový singel „Fallen Torches“ z raritiek zloženej kompilácie „Medium Rarities“. Jej vydanie je naplánované na 11. septembra.

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) prezradil, že svoj sólový debut nazval „CMFT“ a svetlo sveta uzrie 2. októbra prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records. Prvé dve skladby „CMFT Must Be Stopped“ s hosťujúcimi rapermi Tech N9ne a Kid Bookie podporenú aj videoklipom a „Black Eyes Blue“ nájdete nižšie. „Milujem to, čo som spravil v minulosti. Projekty, ku ktorým som bol pripojený, ale úprimne povedané, toto bol pravdepodobne najpríjemnejší album, ktorý som urobil od prvej nahrávky SLIPKNOT. Tvorba tohto albumu spôsobila, že som opäť ocenil tvorenie hudby,“ vyjadril sa Corey Taylor pre magazín Kerrang!.

MARILYN MANSON vydá 11. septembra prostredníctvom vydavateľstva Loma Vista Recordings nový album s názvom „We Are Chaos“. S tvorbou novej dosky mu vypomáhal pesničkár Shooter Jennings. Ochutnávku v podobe titulnej piesne si môžete vypočuť pod správou.

DEE SNIDER sa hlási o slovo s ukážkou z nového DVD/Blu-ray „For the Love of Metal Live!“ v podobe piesne „For the Love of Metal“. Spomínaný živák vychádza práve dnes (31.7.) prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN) zverejnil novú skladbu „Roach Hiss“ z debutovej nahrávky „Child Soldier: Creator of God“. Tá vyjde 23. októbra prostredníctvom vydavateľstva Federal Prisoner.

„Rádioaktívni“ death metalisti CYTOTOXIN natočili videoklip k novej skladbe „Dominus“ z albumu „Nuklearth“, ktorý vyjde 21. augusta prostredníctvom vydavateľstva Unique Leader Records.

Black metalisti WOLVES IN THE THRONE ROOM oznámili, že podpísali zmluvu s vydavateľstvom Century Media Records (pre územie USA s Relapse Records) a taktiež, že pracujú na nástupcovi ich zatiaľ poslednej radovky „Thrice Woven“ z roku 2017.

Formácia RED FANG zverejnila nový singel „Stereo Nucleosis“ a zároveň dodáva, že má rozpracovaný aj ďalší nový materiál.